La ciutadania del País Valencià tingué l’oportunitat de seguir en directe l’arribada dels 629 migrants del vaixell Aquarius al port de València per qualsevol dels cinquanta canals que poden sintonitzar-se als televisors del territori, o dels 138 mitjans de comunicació internacionals que s’acreditaren per contar en directe aquest esdeveniment informatiu. Però molts trobaren a faltar que À Punt, la televisió pública valenciana, estrenada huit dies abans, no ho fera.

La directora general d’À Punt, Empar Marco, s’ha mostrat, hui, davant les Corts Valencianes, orgullosa de la cobertura informativa. "La decisió de no fer directes en la televisió d'À Punt diumenge durant l'arribada al Port de València dels 629 immigrants rescatats per l'Aquarius va ser de "l'equip d'informatius" a partir dels "efectius disponibles" i sota la premissa d'atendre "les demandes dels governs valencià i espanyol" de no convertir el fet en un espectacle, atesa la responsabilitat de respectar la dignitat dels refugiats. La seua decisió ha estat criticada pels grups parlamentaris Podem, PP i Ciutadans i respectada per PSPV i Compromís.

Empar Marco ha negat que À Punt no estiguera en disposició de connectar en directe amb el port de València: “Acreditàrem 36 professionals, podríem haver fet directes, però no ho vam considerar imprescindible. L'esforç d'una redacció s'ha de mesurar amb responsabilitat. L'equip d'informatius és qui decideix quines cobertures es fan i com, i jo sempre respectaré les seues decisions".

La directora ha detallat que es van emetre debats, reportatges i tota mena de notícies als espais informatius del migdia i de la nit: "Els en pot semblar poca; a mi em sembla precisa, rigorosa i de qualitat. Val més fer així la informació que passar-se. Vam ser prudents. Estic orgullosa de la cobertura". Marco ha precisat que s'hi van acreditar 36 treballadors i que 11 d'ells es van desplaçar fins al port de València des de la matinada fins a la vesprada de diumenge.