La direcció de la firma valenciana de figures de porcellana Lladró ha comunicat aquest dilluns als membres del comitè d'empresa i a les seccions sindicals "la necessitat d'obrir un període de consultes i negociació per a la realització d'un procediment d'acomiadament col·lectiu".

Segons un comunicat de Lladró, l'aplicació d'aquesta mesura afectarà les 4 empreses que conformen el grup empresarial. "En un entorn en què resulta imprescindible millorar la competitivitat de la companyia, es fa necessari reorganitzar la feina i ser més eficients a nivell operatiu", afegeix la nota.

Amb aquest objectiu, en un termini màxim de set dies quedarà constituïda la comissió negociadora dels treballadors de l'empresa i començarà el període de consultes dilluns vinent, 1 d'abril, període que s'estendrà al llarg d'un mes.

El passat 21 de febrer Lladró va decidir agrupar els dies d'aplicació de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) aquell mes per poder atendre el pic de producció que s'esperava que es produís a partir de març amb les comandes de les seves novetats, segons va argumentar llavors l'empresa.

L'expedient de regulació temporal d'ús de Lladró s'aplicava durant 123 dies, el seu període d'aplicació era des del 19 d'octubre de 2018 fins al març de 2020 i afectava 270 empleats de tres empreses del grup.

L'empresa va posar en pràctica aquesta mesura davant de la necessitat de no incrementar els nivells de producte emmagatzemat i compassar l'oferta a la demanda, i va assegurar llavors que es continuaria invertint en creativitat, màrqueting, obertura de nous canals i desenvolupament de noves línies de producte en la seva aposta per la diversificació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat