El catedràtic d'economia de la Universitat Pompeu Fabra,  Xavier Freixas, veu "perfecta" la decisió del Ple del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem sobre que han de ser els clients, i no els bancs, els qui assumeixin finalment el pagament de l'impost sobre actes jurídics documentats. "És el millor que podia passar", ha subratllat per considerar que "les regles del joc hi són i canviar-les durant el partit és ineficient".

Preguntat per la decisió del Suprem, ha considerat que és "el millor que podia passar" què "es reconegui que quan una persona signa un contracte, és la seva responsabilitat llegir-lo". "No podem intentar reparar l'absència de formació financera amb un paternalisme a posteriori que ve a reparar diferències entre rics i pobres", ha afirmat.

Segons la seva opinió, "les regles del joc hi són i canviar-les durant el partit és el més ineficient que pot passar". "Això ha creat una incertesa jurídica, cert, i és problemàtic, però aquí és una qüestió de com s'han pres les decisions jurídiques de forma tan precipitada", ha puntualitzat.

Freixas s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, després de rebre el Premi Rei Jaume I d'Economía a València.