Tot i que la previsió de l’oratge per als pròxims dies anuncia vent i alguna pluja, la patronal hostalera Hosbec València espera una ocupació superior al 90% durant les festes de les Falles que se celebren del 15 al 19 d'este mes. Les dades d’ocupació enregistrades durant els dos primers mesos de l’any han estat del 52% en gener i del 74% al febrer. Els empresaris destaquen que este increment mostra una tendència a l'alça per al que queda del mes de març i tot l’abril. Dilluns dia 19 finalitzaran les Falles i diumenge 25 arrencarà la Setmana Santa. Aquesta campanya generarà 19.950 contractes al País Valencià als sectors d'hostaleria, transport i entreteniment, un 11,1% més que en 2017, quan se'n van signar 17.959, segons les previsions de Randstad, empresa de serveis de recursos humans.

Per a aquesta anàlisi, l'entitat s'ha centrat en els sectors de transport i distribució, hostaleria i entreteniment, aquells que impulsen la incorporació de professionals durant aquest període. Es tracta de la xifra més elevada de la història. En els últims cinc anys, des del 2013, el creixement se situa en el 82%, amb més de 8.900 contractes més.

Aquest increment està impulsat, principalment, per les bones dades registrades a Alacant (12,6%) i Castelló (12,1%), seguides de la de València (9,8%). Aquestes dades situen el País Valencià per damunt de la mitjana estatal. A nivell de l'Estat, la Setmana Santa també se situa com la millor de la història, amb un volum de 182.700 contractes, un 9,7% més que el 2017.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat