La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València ha decidit processar l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps; al qual fos el seu vicepresident Vicente Rambla; a l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i a càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris, en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. Entre aquests últims, es troba el representant de FCC Construcció S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

Sobre Camps, la jutgessa afirma que "va impulsar" i "va permetre" la construcció del circuit -"amb l'única intenció de projectar la seva imatge" com a màxim representant de la País Valencià- "al marge de les funcions pròpies" de la seva competència de president; de la legislació aplicable i "utilitzant indegudament els fons públics, alterant dades i dates en documents d'expedients administratius, donant-se tracte de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i lliuraments de diners no fetes de manera altruista, sinó amb caràcter finalista, per obtenir com a contrapartida adjudicacions irregulars".

En total, són 16 els processats mentre que la instructora ha acordat l'arxivament del cas per a unes altres 17 persones, entre elles, el que fos secretari autonòmic d'Esports i exsecretari general del PP, David Serra, i l'assessora de l'expresident Belén Reyero, treballadors, i representants legals d'altres constructores i empreses.

La magistrada assenyala a la interlocutòria d'incoació de procediment abreujat, a què ha tingut accés Europa Press, que assoleix aquesta decisió després del resultat de les diligències d'investigació i instrucció practicades; les declaracions d'investigats i testimonis; informes de Guàrdia Civil i Policia; documental procedent dels registres o requerida a l'administració i l'informe de la Intervenció de la Generalitat, que revelen indicis "suficients, sòlids, raonables i consistents" contra Camps per prevaricació, malversació i falsedat documental; suborn i/o tràfic d'influències.

A la interlocutòria, la jutgessa dóna trasllat a Ministeri Fiscal i Advocacia de la Generalitat perquè en deu dies formulin escrit d'acusació, demanin obertura de judici oral, l'arxivament de la causa o sol·licitin la pràctica de diligències complementàries. La resolució no és ferma per la qual cosa hi ha la interposició de recurs.