Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat  aquest dissabte, dia 21 una Diada  del 25 d’Abril especial, en el 25è aniversari de l’assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló. Per això, hi haurà una manifestació pels carrers de València que acabarà amb la inauguració d’un Passeig que durà el seu nom al Jardí de Vivers. Segon els organitzadors, aquest acte de reconeixement al jove Agulló, també ho vol ser vol ser d’afirmació de la pluralitat com un valor positiu i de futur. I del País Valencià com el model de societat que millor recull eixe valor i el fa alhora conviure i créixer amb la nostra llengua i cultura. El lema de la manifestació serà: “País Valencià, un país obert”.

Els organitzadors conviden el poble valencià a continuar apostant pel diàleg i el respecte a la diversitat, i demanen que la ciutadania es mobilitze perquè “ara és el moment de dir no a les ideologies de l’odi que ens volen retornar al passat, i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i el futur”.  Les entitats que convoquen enguany la Diada son organitzacions molt diverses; Calcsicova, Centre Cultural Islàmic de València, Comunitat Israelita de València, Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV, Federació Maranatha d’Associacions Gitanes, Lambda, Movimiento contra la Intolerancia, Plataforma contra la Islamofóbia, i Ververipén Rromstot Tot i així, han col·laborat i treballat junts per tal de construir complicitats. “La nostra convocatòria, plural i oberta, és l’exemple del món que volem construir, on tothom tinga cabuda i no hi haja espai per a la discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual”.

La manifestació, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18 hores recorrerà el centre de la ciutat de València, i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc la inauguració del Passeig Guillem Agulló, amb un acte especialment dissenyat per a l’ocasió, que comptarà amb música, imatges, i la participació de coneguts i destacats artistes valencians.

Contramanifestacions

A la mateixa hora, la ciutat de València viurà dues concentracions més. Una convocada pel col·lectiu Defensem València :“ pel que s'escolte la nostra veu per l'estat de dret i la democràcia i en suport a la justícia i els cossos de seguretat de l’Estat” segons els convocants. “Ells camparan per tota valència el mateix dia, amb els seus draps cubans i els seus llaços grocs de la vergonya”. L’altra concentració estarà protagonitzada per España 2000 “contra el catalanisme de Mònica Oltra i Compromís”.