L'advocat català, Yago Vallhonesta Buxeres, ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra la decisió de l'ajuntament de Castelló de suprimir el topònim bilingüe de la ciutat. Assegura que ha portat davant la Justícia el canvi de denominació oficial del municipi, per a adoptar la forma exclusivament en valencià, «per discriminatori». En la seva opinió, segons informa El Mundo, la mesura impulsada pels tres partits que conformen el Pacte del Grau -PSPV, Compromís i CSeM- amb el vot en contra de PP i Cs, «retalla el dret dels ciutadans de dirigir-se a la seva ciutat en la llengua que vulgui"

Vallhonesta que assegura «parlar perfectament català», defensa «l'opció de triar» enfront de la «imposició» d'al·ludir a la capital de La Plana «a l'hora de tramitar qualsevol documentació o expedient en una única versió oficial».

Recurs contra la Generalitat per l'ús de llaços grocs

llacos grocs ple parlament laura gomez

El lletrat, expert en Dret Públic, diu no estar només en aquesta acció contra la «restitució del nom històric de Castelló de la Plana. El recurs contra l'Ajuntament de Castelló no és el primer que Vallhonesta presenta contra una Administració. «Pel canvi de topònim, sí, però per altres assumptes he recorregut contra el consistori de Barcelona i també contra el de València, en aquest cas per vulnerar la Llei de la Bandera Espanyola, en no onejar aquesta ni a les Torres de Serrans ni al Palau Municipal.

Aquest advocat encapçala, a més, diversos recursos administratius contra la Generalitat de Catalunya "per la seva neutralitat política en relació a l'ús dels llaços grocs des que la justícia va ordenar l'entrada a la presó de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana".

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat