Tot i que les relacions institucionals entre la Generalitat Valenciana i de Catalunya brillen per la seua absència des que s’inicià el Procés, el govern de Ximo Puig no està desaprofitant les oportunitats d’índole econòmic que el permeten traslladar el missatge “del moment valencià” a Catalunya. La setmana passada el president del consell va participar en un esmorcar de treball amb la cúpula la Societat d'Estudis Econòmics de Foment del Treball on va reafirmar el discurs de l'estabilitat i la confiança que ofereix el País Valencià per als inversors. Durant la seua estada a Barcelona, Puig va evitar trobar-se amb el president Torra. L'ultima trobada institucional entre els presidents del governs valencià i català fou el 2016 quan Carles Puigdemont va rebre Ximo Puig al Palau Gòtic de la Generalitat.

No obstant això, l’interès de l’administració valenciana per estar present a qualsevol trobada econòmica es clara. Aquesta setmana, el País Valencià participa com a autonomia convidada en la 20a edició del Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra del 5 al 7 de juny a Barcelona, i ho farà amb un stand de 300 metres quadrats. L'objectiu és potenciar la "imatge de marca" de la terra i convertir-se en el "centre de les relacions logístiques mundials"

Així ho ha detallat la Generalitat a través d'un comunicat.” Per que es tracta d'un dels fòrums de difusió més importants del sector, que, com ha incidit el secretari autonòmic d'Habitatge, Josep Vicent Boira, permetrà aconseguir una major presència i rellevància de la Comunitat en un moment clau per al nostre desenvolupament econòmic, tant a nivell logístic com de captació d'inversions".

En aquesta edició, es preveu l'assistència de més de 600 empreses de més de 50 països dels cinc continents amb un important espai dedicat al networking, on més de 300 directors de logística de diverses empreses i entitats es posen en contacte per a buscar sinergies i obrir noves oportunitats de negoci i col·laboració i on pretenem potenciar la imatge de marca de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat Boira.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat