L'autòpsia practicada aquest dilluns en l'Institut de Medicina Legal de Castelló a la dona de 35 anys localitzada sense vida al seu domicili de Borriol (Castelló) divendres passat confirma que es tracta d'una "mort violenta".

Així ho han assenyalat a EFE fonts de la Delegació del Govern i de la Guàrdia Civil de Castelló, segons les quals la investigació continua oberta per part de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància per determinar l'autoria i les circumstàncies de la mort. També roman actiu el dispositiu de recerca de la parella sentimental de la víctima, un home amb antecedents policials que segueix en parador desconegut.

Encara que al principi es va activar el protocol de violència de gènere davant de la possibilitat que es tractés d'un nou cas de violència masclista, aquest extrem no ha estat determinat encara, segons fonts policials. No obstant això, la Diputació de Castelló ha remès aquest dilluns un comunicat condemnant "fermament l'assassinat per violència de gènere en el municipi castellonenc de Borriol" i expressant la seva repulsa "davant d'aquest trist episodi".

Per la seva part, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat sobre això que'l succés té "aparença de violència de gènere" però que ha de ser el Ministeri qui ho determini, una vegada analitzades les conclusions de l'autòpsia i de la investigació de la policia científica.

L'últim cas al País Valencià es va produir el 27 d'agost a Oriola, Alacant. El seu marit va comunicar al 112 el crim i va ser localitzada estrangulada.