A les 48 hores d’haver entrat en funcionament la nova Renda d'Inclusió que garantirà al País Valencià tindre cobertes les necessitats bàsiques a aquelles persones i unitats de convivència que no disposen dels recursos suficients per fer-ho, els promotor de la norma i socis del Govern Valencià, Compromís i el PSPV, han protagonitzat un fort enfrontament dialèctic a les xarxes socials.  El motiu, l'anunci del PSPV de la ciutat de València en que assenyalava que convertirà les seues seus en punts d'assessorament i "acompanyament" en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió.

 

En concret, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va llançar un missatge des del seu compte de Twitter en què contestava al missatge dels socialistes anunciant la mesura: "Algú se vos ha colat en les xarxes de PSOE València i ha posat este tuit. Perquè aquest tipus de coses les fan els partits ultres per a generar pleitesies aprofitant-se de la necessitat de la gent. La Renda d'Inclusió la tramiten les i els professionals qualificats dels serveis socials".

 

A més, Oltra també va compartir els missatges que van llançar poc després alguns regidors de Compromís a l'Ajuntament de València com Pere Fuset, que destacava que els interessats en aquesta renda podran trobar la informació necessària en els centres municipals de serveis socials, ja que és "el seu treball i la seua missió". També Sergi Campillo va remarcar que "les ajudes socials es tramiten als serveis públics, no a les seus dels partits. Ni tan sols per a assessorar. Hi ha línies que no poden traspassar-se".

Diputades de Compromís com Mireia Mollà van remarcar que la informació i atenció sobre la renda l'ofereixen professionals municipals i Josep Nadal va apuntar que "notícies com aquesta contribueixen al desprestigi de les polítiques de canvi. Hem de ser molt escrupolosos i no confondre partit i govern, si no tot el que estem fent no haurà servit de res. Estic segur que el PSPV rectificarà".

La coportaveu de Compromís Àgueda Micó també es va dirigir directament als socialistes: "Nosaltres vos podem assessorar sobre com separar l'acció política partidista de l'acció política de govern. La Renda Valenciana d'Inclusió té espais públics d'assessorament i els partits del Botànic com Compromís no estem pel clientelisme polític".

Després d'aquestes manifestacions, el vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha respost  recordant que les "cases del poble" socialistes van nàixer perquè els qui sabien llegir ensenyaren a qui no en sabia. La seua funció d'ensenyar, d'informar, d'il·luminar els qui ho requerisquen no ha de frenar-se", un missatge que ha sigut compartit per la secretària general dels socialistes de València, Sandra Gómez, i el seu portaveu, Borja Sanjuán.

També Joan Ribó, alcalde València, ha intervingut en la polèmica declarant que “el missatge  de Mònica Oltra a les xarxes no es correspon a les formes més adients i hi ha aspectes que s’han de modular”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat