Un personatge clau de l’anticatalanisme al País Valencià, Juan García Sentandreu, advocat, excandidat de Falange, fundador del partit blavero Coalició Valenciana i membre d’associacions com el GAV (Grup d'Acció Valencianista) i la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de València, vol encapçalar la candidatura de Vox a les properes eleccions, sigui a l’alcaldia de València a les autonòmiques al País Valencià.

Segons avança Eldiario.es, Vox a València viu una crisi interna davant la competència entre el president del comitè executiu provincial, José María Llanos, i el mateix Sentandreu, que busquen millorar les seves posicions precisament en un moment que les expectatives electorals per al partit ultra han millorat notablement.

Una carta signada per 200 militants, entre els quals Sentandreu, exigeix la creació immediata d’un comitè executiu local a València per configurar el procés de configuració de llistes, probablement amb la vista posada a aconseguir la candidatura de Sentandreu, ja que el mateix Llanos admet que “es postula des de l’endemà de la seva afiliació”. Amb tot, considera: "200 signatures no em semblen gaire representatives en una província amb 2.200 afiliats”.

En tot cas, Vox treballa amb la idea de crear òrgans locals un cop passada l’assemblea nacional fixada per al 23 de febrer.