El Govern valencià ha consignat en els pressupostos de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d'aquest any un total de 10 milions d'euros per als ajuts al copagament per a persones aturades. Per al Consell, "la Comunitat fa un pas més cap a una societat inclusiva i decent, una societat en la qual no es deixa a ningú al marge." Aquesta mesura, que entrarà en vigor a partir de l'1 de maig, permetrà que les persones que percebin prestació o subsidi d'atur o que hagi perdut l'esmentada prestació, i tinguin rendes inferiors a 18.000 euros, tinguin garantida la gratuïtat dels seus medicaments. En concret, un total de 220.957 persones tindran accés a aquests ajuts.

La situació econòmica interfereix en el no-inici de tractaments farmacològics prescrits per facultatius o provoca l'abandonament dels mateixos i, en aquest sentit, el president Puig ha afirmat que "és molt dur que hi hagi persones que no puguin atendre les necessitats bàsiques i hagin de renunciar al compliment d'un tractament". "Amb aquesta mesura la Generalitat trenca un altre mur de desigualtat en l'accés a la Sanitat". "Aquesta acció forma part d'un relat general, el de la reparació de drets, el de la reconstrucció social i econòmica i el del renaixement de la Comunitat Valenciana", ha afegit Puig.

Recuperació de drets
A través la Sanitat, el Consell ha volgut "recuperar la credibilitat de la política i la credibilitat en les institucions" i per això "s'han dut a terme mesurades com la universalització de la sanitat, l'accés gratuït al tractament per als malalts d'Hepatitis C o la introducció de la gestió pública en el departament sanitari de la Ribera". Respecte als ajuts al copagament farmacèutic, el 2017 s'han pogut beneficiar de les mateixes 1.258.151 persones: 116.056 persones amb diversitat funcional, 792.0896 pensionistes amb renda baixa i 349.199 de menors.
Per a Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, "estem garantint l'equitat en els tractaments farmacològics al País Valencià. Amb aquests ajuts hem aconseguit que es redueixi l'abandonament en un 39%, per tant, són ajuts que estan beneficiant la salut de les persones més vulnerables".
"Hem volgut que el col·lectiu d'aturats fos el següent beneficiat ja que aquests ajuts ja les reben pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors associats a targeta SIP, tots amb rendes inferiors a 18.000 euros. Acabarem el 2018 amb gairebé dos milions de valencians i valencianes que estaran rebent ajuts al copagament".