L'Advocacia de la Generalitat ha presentat un escrit d'acusació "ad cautelam" contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i d'altres ex alts càrrecs del Consell i empresaris en la causa sobre la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València.

L'escrit d'acusació s'ha presentat aquest dimarts, l'últim dia de termini per presentar els escrits corresponents, pendent que es resolgui definitivament la seva petició perquè es completi la prova pericial de la causa, a la vista que, en la realitzada per l'interventor, aquest va advertir que no tenia el "criteri tècnic suficient" per avaluar determinats aspectes, segons ha pogut saber Efe.

L'Advocacia de la Generalitat ha presentat aquesta petició després que la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València, encarregada del cas, hagi denegat la petició d'aquestes diligències suplementàries i/o complementàries perquè es faci aquest informe. Davant d'aquesta decisió, els serveis jurídics del Govern valencià han presentat un recurs reforma per mantenir la conveniència de disposar d'aquest informe.

Encara que l'Advocacia volia comptar amb un informe complementari per tenir encara més tancats determinats aspectes, considera que existeixen indicis de delicte per elevar un escrit d'acusació, sense perjudici que continuï explorant totes les vies procedimentals oportunes en defensa de l'interès general.

L'Advocacia assenyala que va conèixer l'informe de l'interventor de la Generalitat, en el que reconeix que no "es disposa del criteri tècnic suficient" per pronunciar-se sobre aspectes com els pressupostos que es van aprovar, els preus dels contractes, les valoracions tècniques o els modificats, quan ja estava tancada la causa, per la qual cosa va sol·licitar diligències complementàries perquè es realitzés aquesta anàlisi tècnica.

No obstant això, manté que hi ha prou indicis establerts per la titular del jutjat d'instrucció número 17 en la seva ordre de processament per presentar l'escrit d'acusació pels presumptes delictes de prevaricació i malversació en relació amb un circuit que "no anava a costar un euro" i que va comportar un desemborsament d'uns 90 milions d'euros