Tothom pot (i ha) de defensar les seves idees. Ara bé, el mínim a reclamar és que aquest algú sigui conseqüent. Avui a Madrit (concepte) es parla força d'aquest titular:

Espe

Desconec si això és totalment cert o és un malentès burocràtic que l'afectada desconeixia, però el problema és que quan ho llegim, no ens grinyola. M'explico.

Esperanza Aguirre va obtenir l'any 1976 i per oposició una plaça al cos de Tècnics d'Informació i Turisme. Allà s'hi va estar treballant fins el 1979, moment en què va començar a ocupar càrrecs públics. Des de llavors fins avui. 36 anys circulant per tota mena de despatxos ministerials, autonòmics i municipals. I quan el 17 de setembre del 2012 presenta la dimissió com a presidenta de la Comunidad de Madrid, ella, gran defensora de l'ultraliberalisme, va i sol·licita a tota velocitat el retorn a la seva plaça de funcionària. I... va i es reincorpora al departament amb banda, música, càmeres i un elefant rosa. Homeee!

Sí, ja sé que de vegades aquest tràmit de recuperar la plaça és ineludible des del punt de vista burocràtic, però algú que va posar en pràctica polítiques de privatització com les que ella va posar en pràctica, hauria d'haver fet un gest. "Escoltin, la normativa diu que haig de fer aquest paperet, però sóc ultraliberal, renuncio a l'excedència definitivament, no ocupo la plaça i me'n vaig a treballar a la privada", que és el que va acabar fent.

En política, els gestos també són importants. Sobretot els que tenen a veure amb el que defenses abrandadament en públic i, a més, en fas bandera.