L'Ibex ha mantingut aquesta tarda el cap baix amb què ha obert la sessió en un entorn europeu que manté la mateixa tònica de circumspecció. Els traders i els moviments intradia han dominat uns parquets abandonats pels grans diners.

A Wall Street, el Dow Jones ha inaugurat amb una pujada marginal del 0,06% mentre els inversors han comentat les inquietuds sobre la política fiscal que adoptarà Trump, ja que pot tenir una gran influència sobre el mercat de renda variable. La caiguda de les sol·licituds d'atur, pròpies d'una situació de plena ocupació, han passat desapercebudes.

A la zona euro, el crèdit a les empreses va créixer un 2,2% al novembre, i va arribar als màxims nivells des del 2009, cosa que ha fet pujar l'euro fins a 1,0480 dòlars.

Tanmateix, a les borses les apostes s'han dirigit a agafar beneficis d'aquelles empreses que van brillar en la vigília, com les mineres o ArcelorMittal. També Gamesa ha patit una correcció significativa.

Els inversors en or han pres nota de la dispersió regnant a les borses i han fet pujar la cotització del metall groc prop d'un 1%, fins a 1.145,90 dòlars l'unça. La resta seran demà el raïm previ de Cap d'any.