L'Ibex, que va obrir pla com la resta dels mercats mundials després de tres dies festius, s'ha sumat a l'avenç que ha provocat la forta millora de la confiança dels consumidors nord-americans, clau per a l'economia global.

L'estat d'ànim dels americans ha pujat fins a 113,7 punts a l'índex de la Conference Board, el nivell més alt en quinze anys, deixant molt enrere el nivell de 109,4 punts de novembre. A aquest espectacular salt hi han contribuït les millors expectatives sobre el mercat laboral, el millor ambient per als negocis i l'avenç del mercat borsari, si bé The Wall Street Journal adverteix de les divergències regnants a l'equip Trump sobre qüestions importants relacionades amb el comerç i el dèficit públic.

A la zona euro, hi ha comentaris que Monte dei Paschi rebrà un suport de l'Estat proper als 6.500 milions d'euros, si bé el BCE calcula ara que el banc necessitarà 9.190 milions a causa de la retirada de dipòsits.

Avui ha sortit també el dèficit espanyol, que s'ha situat en el 2,68% del PIB a l'octubre, un 15,4% menys que en els deu primers mesos del 2015. El dèficit de l'Estat central fins al novembre ha ascendit al 2,36% del PIB. Al mercat laboral, els acomiadaments per ERO van baixar un 0,9% fins a l'octubre, i afectaven 19.875 treballadors.

A l'Ibex, Alba i altres accionistes volen vendre el 40% a Clínica Baviera, la cotització de la qual va quedar interrompuda temporalment al matí.

Amb la resta, s'ha produït una rotació moderada en els valors, que ha beneficiat el Popular, Gamesa i Grifols, mentre la gran banca i títols relacionats amb matèries primeres corregien. IAG ha estat el més castigat en aquest moviment, encara que el conjunt del mercat ha recuperat un to que semblava oblidat.