La cosa s’ha descobert per casualitat. Resulta que dijous passat va incendiar-se un dipòsit de gasoil del Sun Village de Lloret (4 estrelles) i l’endemà es va descobrir que l’hotel estava connectat il·legalment a la xarxa pública. “I per què no tenia llum normal com tothom?”, es preguntarà segurament ara vostè. Bé, és que el passat novembre Endesa va tallar el subministrament elèctric de l’establiment per un deute de 150 mil euros en factures.

O sigui, l’hotel Sun Village de Lloret de Mar (de 4 estrelles), no només devia 150 mil euros de llum, sinó que en comptes de pagar-los va cridar en Manel (o el Paco) de torn i li va dir: “Nen, passa un cable fins aquí al fanal, hi poses una miqueta de cinta aïllant i que vagin venint clients”.

Però esperi's, que la festa continua. Això va passar dijous. Des de llavors hem sabut que, no un, ni dos, sinó altres TRES hotels del Grup Savoy també estaven connectats il·legalment a la xarxa pública de Lloret. Són el Mediterranean Sand, sense subministrament per impagaments de 32 mil euros, el Savoy i el Marina Sand.

CAM-PI-ONS!!!

Jo no hi entenc gens del tema, però que 4 hotels sense subministrament elèctric estiguin funcionant amb normalitat hauria d’haver aixecat sospites. I em sorprèn que no se n'adonés ningú. Ni els treballadors (sobretot), ni la companyia, ni el gremi hoteler de la ciutat, ni l’Ajuntament (que va veure un augment considerable de la factura en una zona concreta de la ciutat i no es va sorprendre). Compte, no estic dient que algun d’ells hagi fet els ulls grossos, que tingui la culpa del nyap, ni que hagin estat negligents, però trobo inversemblant que ningú s’adoni que 4 hotels (no un, sinó quatre) que deuen milers d’euros en electricitat perquè no paguen els rebuts, s’han connectat a la xarxa que passa pel carrer.

També em sorprèn que la cadena hotelera no prengués mesures dijous mateix. Si tu saps que tens quatre establiments connectats il·legalment a la xarxa i te’n pillen un, sense perdre un minut regularitzes els altres, per si de cas... a no ser que tinguis una gran sensació d’impunitat. O que estiguis en la ruïna més absoluta.

Naturalment Endesa ha desendollat els hotels de la xarxa pública, cosa que ha enfadat als senyors de l'hotel, que tot i no voler fer declaracions, han filtrat el descontentament amb la companyia per no voler arribar a una solució pactada. Pactada? Però si han posat en risc la seguretat dels seus clients! Però si hi arriba a haver un curtcircuit, s’incendia algun dels edificis i fregeixen els clients! I llavors què? Què hauríem pactat? O pactar, què? Que a l’hotel a qui li han tallat la llum avui hi hagi 700 clients, alguns dels quals són reallotjats dels altres tres, que encara esperen explicacions dels motius pels quals no tenen llum? Pactar què? Que, com ha informat TV3, avui un camió no ha volgut descarregar el gasoil que duia per abastir els generadors perquè no estaven homologats? Què més no està homologat en aquesta cadena d’hotels? Quines inspeccions no s’han fet?

Però també m’han sorprès les declaracions de l’alcalde, Jaume Dulsat (sobretot venint d'ell), queixant-se que la companyia ha triat malament les dates per tallar la llum, ja que Lloret encara està en plena temporada. Bé, la companyia no ha triat res. Va haver-hi un incendi, per sort no va passar res, s’ha destapat l’escàndol i cal desfer el nyap. O, què ha de fer Endesa? Permetre que els 4 hotels (i esperi que no en surtin més) segueixin enganxats il·legalment a la xarxa?

Aquí el que cal fer, i amb urgència, és anar als Mossos a presentar una denúncia i després una demanda contra la cadena per la mala imatge que està donant d’un Lloret que, com molt bé sap la gent d’allà i sobretot l'alcalde, fa anys que lluita per acabar amb la trista fama de ser Lloret de Mamar.