L'Ibex segueix perdut a la tarda, influït per la mala situació de la banca italiana, que repeteix un cicle de dubtes sobre la seva cartera de crèdits dubtosos. De fet, el nostre índex borsari ha patit més que l'Eurostoxx perquè el pes de la banca en el conjunt és més gran.

Wall Street ha arrencat bé malgrat dues advertències molt serioses enviades per la gran banca americana. Jamie Dimon, president de JP Morgan, ha indicat que les pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal "seran més fortes que el que s'esperava. I Hartzius, l'economista en cap de Goldman Sachs, ha previngut que hi haurà "tres o quatre alces" dels tipus. Així que vénen revolts.

Els metalls han pujat a la majoria dels mercats per les previsibles obres d'infraestructura als EUA, contrapartida teòrica de les alces dels tipus, i han afavorit ArcelorMittal, que pujava a l'Ibex més d'un 4%. FCC, OHL, Gamesa i Sacyr l'han acompanyat a l'alça, Foment ha descartat per la seva part la venda addicional del 51% d'Aena.

Grifols ha entrat per la seva banda en una operació important de refinançament de deute per 6.300 milions d'euros. I Telefónica ha captat 1.750 milions en bons a llarg termini. La prima de risc s'acosta als 140 punts bàsics.

El Brent continua en retrocés fins a 54,35 dòlars en deixar-s'hi un 1,06%. Mentrestant, l'or es rehabilita en aquesta complexa arrencada de l'any avançant un 1,16%, fins a 1.189,50 dòlars. L'or torna a ser una guia ineludible en aquests moments encara que no arribi al nivell de referència de 1.300 dòlars l'unça.