El jutge Llarena vol marxar de vacances, oblidar-se de la causa judicial contra el sobiranisme i que nosaltres l’oblidem a ell a l'instant. En la urgència per tancar la instrucció ha forçat, molt, les lleis. Novament ha fet dret creatiu, i s’ha inventat una substitució temporal de l’escó per als qui som diputats i som a la presó acusats de rebel·lió.

Les interlocutòries de Llarena, si fossin un treball de recerca o un examen a qualsevol facultat de Dret, mereixerien el suspens. Causa vertigen pensar en mans de qui ha estat la instrucció judicial més important de l’estat espanyol des dels anys de la transició! Un magistrat que no sap fer euroordres i que no ha entès que el poder judicial i el legislatiu són en qualsevol democràcia independents és un mal magistrat.

El mateix que em manté a la presó per “haver renovat el meu compromís delictiu en incorporar-me a la llista electoral de Junts per Catalunya” (el cito textualment, sols posant-hi la primera persona), o que escriu sense tornar-se vermell “que, si no tingués un ideari independentista, no s’hauria de suposar la meva tendència a la reiteració delictiva”, és el que proposa que el Parlament de Catalunya violi la legislació electoral i parlamentària i permeti la figura d’un diputat eventual que em substitueixi mentre ell em manté a la presó i que plegui quan jo surti de la presó.

Queda novament en evidència: un nyap jurídic i un insult al Parlament i a les regles i normes de representació política. Aquest magistrat del Suprem és el que fa 9 mesos que em manté a la presó i a les nits té mal dormir pels records de la gran onada de violència del 20-S i l’1 d’octubre. Potser sí que necessita unes vacances! Bon estiu, senyor Llarena, i perdoni per les molèsties causades aquests darrers temps!