Ahir i avui els mitjans de la ultradreta espanyola continuen donant un ampli ressò a la mort del camarada falangista Víctor Laínez perquè, segons el gran timoner Federico Jiménez Losantos, aquesta víctima és —atenció— el primer mort del Procés. Sí, Ladies and Gentlemen, per fi aquell mort tantes vegades anunciat, entre d’altres pel meu amic Gregorio Morán, per fi aquell fet luctuós imputable a l’independentisme, per fi aquell “això acabarà malament” que cada dia i cada nit han anat repetint, per fi ja és aquí, ja el tenen, s’ha acabat el seu particular advent. Si vostès no hi veuen la relació, entre la mort d’un senyor d’ultradreta a mans, presumiblement, del famós senyor d’ultraesquerra Rodrigo Lanza és que tenen pa a l’ull.

No hi fa res que el crim s’hagi produït a Saragossa, no hi fa res que cap dels implicats tingui cap mena de relació amb l’independentisme. Això són detalls sense importància. El que compta realment és que ha mort un espanyol. Solemne toc de campana i tothom dret. “Un español del bando nacional” diu l’autor de Lo que queda de España, un espanyol i català, fill de Terrassa, assassinat per raons polítiques. Un digne representant d’aquesta immillorable, estupenda, divina societat del cinturó industrial de Barcelona que només alguns comentaristes infames, com ara en Galves, gosen criticar. El que compta aquí és que la víctima, Víctor Laínez, segons alguns informadors —però no segons alguns altres—, duia posats uns elàstics amb la bandera d’Espanya quan va trobar-se amb Rodrigo Lanza. Pel que sembla, la bandera elàstica és l’element fonamental de la notícia i el bon alumne arrimat, Albert Rivera, ha publicat la següent piulada: “Una nación democrática tiene la obligación de preservar la libertad y el respeto de los símbolos constitucionales que nos representan a todos. Lucharemos contra el odio con educación y justicia.”

És indiferent que el xilè Rodrigo Lanza no formi part del moviment independentista, ni que l’alcaldessa Ada Colau no sigui gens partidària de la llibertat nacional de Catalunya. Com que la primera regidora de Barcelona es va interessar en algun moment per la situació legal del militant d’ultraesquerra ara detingut, com que un policia municipal va quedar tetraplègic d’una pedrada, els mitjans de comunicació de l’espanyolisme en fan olla barrejada i interessada, una olla podrida que alimenta el sentiment d’injustícia de l’espanyolisme. Signeu, per favor, contra l’Escola Catalana. A Catalunya no deixen que els espanyols siguin espanyols, estan perseguits culturalment, lingüísticament, i fins i tot els maten. A Catalunya ¿ho sabies Almudena? et maten només per ser espanyol ja que, com tothom afirma, l’espanyolisme és una identitat sana, democràtica i constitucional, és una identitat bona, com ara ser un àngel amb tirants de Fraga Iribarne, amb tirants de fatxa. En canvi, l’independentisme català és tot el contrari, és una ideologia criminal, antidemocràtica i anticonsitucional. Per això embarguen les cases del president Mas, d’Ortega i Rigau, ells s’ho han buscat, per fer-se independentistes, per això els empresonen a Estremera, per això els vigilen i els intimiden. Per això ara pensen engarjolar Marta Rovira i Anna Gabriel, amb total impunitat. Per això els atacs de la gent d’ultradreta estan tolerats per la policia mentre que els altres són severament reprimits. Perquè és infinitament superior el primer mort espanyolista, encara que sigui inventat, al patiment autèntic que genera la repressió espanyolista. Mentre tinguin mitjans de comunicació a les seves mans hem de mirar de no relliscar. Encara que ens facin la traveta diran que estem entorpint, malvadament, la lliure circulació dels bons ciutadans espanyols. Si han anunciat que Víctor Laínez és el “primer mort” diria que en pensen comptabilitzar força més per a la seva campanya anticatalana. Alerta.

Jordi Galves
República Belga (18) Quan la força els acompanya Jordi Galves
Jordi Galves
República Belga (17) Els qui fomenten l’odi Jordi Galves