José Luís Rodríguez Zapatero, també conegut com a ZT (Zapatero Tarannà) ha anat avui a Can Griso (Antena 3). I si en alguns despatxos que vostè i jo sabem s'han mirat l'entrevista, la centraleta del 112 deu haver quedat bloquejada. Concretament la que correspon al departament d'infarts sobtats.

He triat tres moments. L'un l'ha penjat Oihan Vitoria, periodista del diari Berria que cobreix l'actualitat del Congrés dels Diputats. És quan Zapatero diu que Arnaldo Oregi va ser decisiu pel final d’ETA:

En aquest moment s’ha sentit des de més enllà de Plutó com a la caverna en ple (la política, la periodística i la ibexística) els esclataven totes les arteries situades al voltant del cor. PATAPAMPAMPUM!!! I quan semblava que algun dels afectats aconseguia recuperar-se, Zapatero ha dit que la solució a això de Catalunya és... EL DIÀLEG!!!

Aquí ha estat quan les UCIS ja no donaven l'abast de cors rebentats per culpa de l'impacte de la cosa. Però llavors Zapatero ha decidit també incloure alguns dels seus a la llista de damnificats i ha dit que... PEDRO SÁNCHEZ HA D’AGAFAR-LI EL TELÈFON AL PRESIDENT TORRA!

Hores d'ara la sanitat madrilenya comença a tornar a la normalitat, però no ha estat fàcil perquè fins i tot han hagut d'acabar fent de cardiòlegs els que s'encarreguen de reposar les màquines de vending dels hospitals. Això sí, passaran molts dies abans que la llotja del Bernabeu recuperi la normalitat ja que a la majoria dels seus ocupants habituals estaran un temps de baixa fent repòs. Per recuperar-se.

El més fotut és que Zapatero no ha dit res de l’altre món. Però a l'Estat paral·lel no li agrada gens sentir que Otegi va ser peça fonamental en la fi d’ETA. I li diré més, hi ha qui pensa que van fotre’l a la presó per intentar dinamitar el procés de pau. No estan acostumats a la veritat i quan la senten els passa com als vampirs amb els alls. I a l'Estat paral·lel tampoc li ve de gust sentir que això de Catalunya només se soluciona dialogant. Sí, perquè amb bombardejos de BCN i afusellaments de presidents de la Generalitat en altres èpoques i repressió, hòsties, guerra bruta, justícia política i sentències injustes en èpoques actuals, fa ja unes desenes d’anys que no resolen res. I això inclou també no agafar-li el telèfon al president de la Generalitat, una frivolitat adolescent (elis-elis, el dia del meu aniversari no et convidaré a menjar triangles de pa de motlle amb sobrassada i paté) que faria gràcia si no fos perquè hi ha persones a la presó i a l’exili.

I el més fotut és també que Zapatero està sol. I que té en contra la vella guàrdia felipista i guerrista del seu partit i els barons. Els antics, que de tant en tant surten del sarcòfag, i els nous. Amb un Emiliano García-Page que és la clonació de Bono i un Javier Lambán que és més populista que la suma de Lerroux i Jesús Gil.

Zapatero va per lliure, no va passar per cap porta giratòria de cap empresa i es pot permetre el luxe de dir coses sensates que provoquen algun trasbals momentani però que no tenen cap efecte. Ni canvien res. Coses tan sensates com ignorades per aquest Estat paral·lel que continua instal·lat en la manera de fer d’Hernán Cortés. Perquè ho duen a l’ADN.