Just quan cada dia coneixem més casos en que tot un grup universitari ha de fer classes en castellà perquè un sol alumne ho sol·licita o veiem piulades com la que li adjunto, on es considera que parlar en català a les classes programades en català és una falta d'educació i de respecte...

Piulada

... apareix novament a les nostres vides... TXATXATXAN! XiringuiToni Cantó! Sempre disposat a excretar coses. En aquest cas a Onda Madrid. I què diu aquest gran actor tan poc valorat per la indústria teatral, televisiva i cinematogràfica i per la humanitat insensible en general? Doncs que a Espanya “els hispanoparlants han hagut de renunciar a la seva llengua materna per educar als seus fills, per dirigir-se a l'administració o per treballar, en llocs on s'estan posant barreres lingüístiques a tot el que no parli català, valencià, basc, etc (...) Es prohibeix l'espanyol, limitant les llibertats dels ciutadans”. Bé, com que això és rotundament fals, traiem la pipa, la gorra de quadres, la lupa, truquem a Watson i comencem la investigació per intentar escatir per què aquest personatge diu aquestes bestieses. I en públic. ¿Realment s'ha fotut un cop al cap (molt fort) o només ho fa veure? ¿Algú l'ha enganyat i ell se l'ha cregut totalment o algú l'ha enganyat i ell ha fet veure que se'l creia per, d'aquesta manera, aconseguir conservar la seva actual nòmina, que és de 6.250€ al mes?

A veure, si aquest homenet no ha vingut per aquí des de l'època de la Xirgu i, per tant, és evident que no té ni puta idea de la realitat del país, per què se la inventa? Per ignorància o per mala fe? Si fos la possibilitat B, amb quin objectiu? Busca vots del seu partit en certs sectors d'aquesta Espanya tan buidada com monolingüe, una Espanya que, precisament, ha buidat el seu partit? En aquest cas estaria mentint d'una manera prevaricadora per aconseguir uns quants vots, cosa que voldria dir que no coneix l'ètica ni de vista. I això implicaria tenir una carrera com a polític molt semblant a la que va tenir com actor. En canvi, si fos la possibilitat A, què poc l'importa a Díaz Ayuso l'espanyol quan hi posa a “defensar-lo” a un illetrat, no? Però, esclar, ella és llesta, estima molt l'espanyol i no cometria aquest error. Si vostè em pregunta l'opinió, jo apostaria per la B. Ara bé, puc estar equivocat. Què li sembla si hi acostem molt més la lupa a veure si confirmem o no la hipòtesi?

Ahir el Senat espanyol va prendre en consideració reformar el reglament de la Cambra i permetre l'ús del català, el gallec i l’euskera en l'activitat parlamentària. Avui que s'ha plantejat el mateix al Congrés dels Diputats, la reacció de Cuca Gamarra, portaveu del PP, ha estat evacuar el següent: “Aquí hi ha una llengua oficial, que és la que parlem els 350 diputats” que “el prioritari és garantir el castellà a Catalunya” i que iniciatives com aquesta “no arreglaran el dia a dia de les famílies”. Per tant, o xiringuiToni i Cuca van donar-se el cop al cap junts y a la vegada o definitivament és la B. Paraula de Holmes.