Tinc la sensació que estem jugant a un joc on les regles no són iguals per a tothom. Tinc la sensació que als indepes se'ls exigeixen unes coses que als unionistes ni tan sols se'ls hi plantegen. Tinc la sensació que la càrrega de la prova sempre s'acaba decantant-se cap a la mateixa banda.

A la manifestació d'ahir, agradi o no, es negui o no, van donar-li suport, entre altres organitzacions, grups d'extrema dreta. És així. Què hauria passat si això hagués succeït en una manifestació indepe? Quins titulars hauríem llegit?

A la manifestació d'ahir va ser agredit un fotògraf a qui es va confondre amb un periodista de TV3. A la manifestació d'ahir van ser assetjats diversos periodistes i es va intentar agredir una companya de TV3 que estava fent un directe. Gent que anava a la manifestació d'ahir va agredir diverses persones alienes a la manifestació i en diversos indrets. I hem vist les imatges. I no ha passat res. Vostè ha vist algun esment als mitjans controlats amb mà de ferro pel Gobierno? Ni una línia. Res. Silenci. Omertà. I resulta que qui actua amb violència són els indepes.

A la manifestació d'ahir van participar-hi nazis. I, compte, no els ho estic dient jo, com per insultar-los. S'ho van dir ells a si mateixos fent salutacions nazis davant de les càmeres de televisions d'arreu del món. I van fer-ho davant de l'edifici de la Prefectura Superior de Policia. I no va passar res. I els periodistes i els espectadors de canals de mig món no donen crèdit que això passi en un país democràtic de l’Europa occidental. S’imagina què passaria si en una mani indepe es fes, no ja una sola salutació nazi, sinó que un manifestant demanés un taxi alçant el braç?

A la manifestació d'ahir hi van anar nens, com és normal. Perquè a les manifestacions “normals”, i a fer coses “normals” com votar, els pares hi van amb els seus fills. Només faltaria. Però qui adoctrina i usa els nens són els indepes i només ells. Ah, per cert, parlant d'adoctrinar... Una anàlisi comparativa mínimament imparcial del tractament informatiu de TV3 (amb tots els seus encerts i errors) i el de TVE i el seu canal “24 horas” desacredita qualsevol intent d’usar la paraula adoctrinament referida al canal públic català.

A la manifestació d'ahir, un comissari del Cuerpo Nacional de Policia va fer un petó a una bandera espanyola penjada a la Prefectura de Via Laietana i diversos policies de servei van vestir-se amb banderes espanyoles. S’imagina que això ho haguessin fet els Mossos? 

Avui ha estat atacada una seu de la CUP. No n’ha parlat ningú. Si hagués estat una seu de Ciutadans o del PP, quina repercussió hauria tingut? Quins titulars hauríem vist? Vostè sap quin és el partit a qui li han atacat més seus? L'actual PDeCAT, antiga CDC.

I sobre el que pot succeir aquesta tarda de dimarts, igual. El discurs és que "els indepes no facin el que potser faran perquè posarien en risc el bla, bla, bla i aniríem cap al desastre i més bla, bla, bla...”. O sigui, perquè no “passi res terrible” han de cedir els indepes i només ells. A l'altre bàndol no li exigeixen res.

- Nosaltres els unionistes estem disposats a negociar-ho tot...

- Ah doncs, parlem de fer una consulta?

- ... negociar-ho tot menys una consulta. Això serà no i no i no.

- Escolti, doncs curiosament aquest és el tema que provoca el conflicte. Si no negociem sobre el tema que provoca el conflicte, no el solucionarem mai.

- Però és que això és innegociable. El conflicte el solucionarem si vostè renuncia que negociem sobre el tema que provoca el conflicte. Ah, per cert... I NO negociarem amb vostè perquè vostè no és ningú. I nosaltres sí.

I així fins a l'infinit. I sempre del mateix cantó. Esgotador.