Recullo alguns dels arguments que es van publicar en diversos diaris de Madrit (en aquest cas més concepte que mai) quan va començar la Vuelta a España de la família a qui li pregunten si coneixen l'Emèrit I i la seva resposta és: “Disculpin, però no sabem de qui ens parlen”:

- “Compensar el temps d'absència a l'escena pública dels Reis, obligats pel confinament”.

- “Enviar un missatge de confiança a la ciutadania espanyola perquè faci turisme intern durant aquest estiu”.

- “Oferir una imatge de seguretat a l'exterior que convidi a tornar als turistes estrangers”.

- En resum “La gira dels Reis per territori espanyol és un servei més que la institució de la Corona presta als habitants de tot el país, una tasca que forma part de l’ADN de la monarquia espanyola”. Ah, per cert, aquest últim paràgraf està copiat literalment d'un article d'opinió publicat a OKDiario, el mitjà digital que cada dia treu la filtració col·leccionable de les clavegueres de l'Estat i de Corinna Larsen, la Victoria Álvarez de La Zarzuela.

Per tant, avui el fill de l'Emèrit I i la seva muller han vingut a Poblet, un recinte propietat de l'Estat (o sigui propietat seva. Seva d'ells, no seva de vostè), amb el propòsit d'estimular els efectes que li acabo de detallar. Com? Doncs dedicant una hora i vint minuts de la seva vida a no saludar cap altre humà que no fos un monjo; visitar una exposició de Guinovart, el claustre, les cuines, el refectori i la Sala Capitular; i reunir-se en privat amb 18 dels 25 monjos de la comunitat benedictina (els altres sis no havien estat convocats. No se sap si per lesió, sanció o decisió tècnica). Un cop fet tot això, ses majestats han pujat al cotxe, han saludat 15 ciutadans convocats per VOX que eren a la porta proveïts d'unes quantes banderes espanyoles i han tornat a l'aeroport de Reus sense interaccionar amb cap altre ésser viu. En total, doncs, i comptant el viatge en avió, han sortit de casa si fa o no fa a 2/4 d'onze i a les tres ja eren al seu humil domicili menjant uns macarrons ja preparats que les seves filles han anat a comprar al mercat i un tallet de lluç a la planxa. I per postres, un plàtan. Cada un (i cada una). Esgotador.

Una visita breu però intensa que ja ha tingut els efectes pretesos. I amb escreix. Efectivament, l'estada dels Reis d'Espanya a Poblet ha provocat en els catalans un balsàmic efecte de compensació mai vist fins la data d'avui. Sí, durant el primer confinament de la primera part del primer brot de la pandèmia vam estar molt sols, però avui hem estat tan acompanyats que l'agraïment ens vessa d'una forma natural per totes les parts toves del nostre organisme. La calidesa i proximitat de la institució que tots ens vam donar (i que Franco ens va donar encara una miqueta més) ha compensat la solitud. I més. Si es tractés d'una missió militar cridaríem als quatre vents: “Missió acomplerta”.

Però és que aquesta visita on el contacte amb el poble ha estat tan proper, tan pell a pell i tan intens ha fet que servidor de vostè ja estigui a la sortida del meu poble a punt de fugir a fer turisme sense parar. I al meu costat hi ha la resta de ciutadans del meu poble, tant o més neguitosos que un servidor, disposats a anar a Poblet sense parar. I després d'allà, seguir visitant llocs fins a rebentar.

I pel que fa al turisme internacional, ara mateix el col·lapse als aeroports de tot el món és històric. Totes les companyies s'han quedat sense avions disponibles i han hagut de noliejar a correcuita milers de naus espacials provinents de Ganímides i de Raticulín per afrontar la demanda de viatges a Espanya. Una passada.

Per tant, un gran èxit que referma el compromís de la monarquia espanyola amb tots els catalans i confirma els estrets lligams entre la nostra societat i la nostra monarquia. O més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat