Quina imatge més plàstica la d'uns quants “ramaders” entrant alegrement a les dependències de l'ajuntament de Lorca per poder saludar als presents, oi? A veure, sí, pot donar la impressió que no van demanar cita prèvia, que no van deixar el DNI a la recepció i que no van passar pel detector de metalls de l'entrada, però això és perquè se'n van oblidar. No va ser amb mala fe. Les presses van tenir la culpa. I les imatges ho confirmen. Primer a la porta ja queda clar que la seva actitud era absolutament pacífica:

... i després, ja a dins de l'edifici, la gestualitat explica clarament que el que volien era, aprofitant que els havien deixat passar sense cap problema, visitar l'edifici, observar la decoració i establir llaços amb les persones que s'hi trobessin:

A veure, potser sí que hi ha algun momentet en que s'hi pot percebre una petita tensió, però és que el ple que s'estava celebrant en aquell moment a l'edifici pretenia limitar la construcció de més granges de porcs al voltant de terreny urbanitzable i, com molt bé va dir Pascual Salvador -diputat de VOX per Múrcia- “no es pot jugar amb el futur dels ramaders i les seves famílies”. O com, també excelsament, va manifestar Fulgencio Gil, president del PP de Lorca, “El camp ha dit prou, els han arrossegat a una situació límit davant de la qual no aguantaven més. No es pot estar jugant una vegada i una altra amb el pa i la desesperació de milers de famílies”. I jo afegiria que tampoc es pot jugar amb la desesperació ni el futur de milers de porcs i de les seves famílies. De les dels porcs.

Però és que a més, i ho pregunto en veu alta: Els “ramaders” van pujar a la planta superior on hi havia el saló de plens, sí, però van pujar a algun cotxe desballestat i ple d'armes? NO! Van desconvocar alguna concentració? NO! Algun funcionari ha declarat que tingués la necessitat d'un helicòpter per tornar a casa? NO! Van haver-hi mirades d'odi? NO! I li diré més, algun dels “ramaders” es deia Jordi? I era d’Altsasu? Ro-tun-da-ment, NOOO! I hi havia un Tácito elaborant informes model “Germans Grimm”? NOOO! Doncs no hi ha més preguntes, senyoria!

Bé, sí, una última cosa. Aquests que ara diuen que als autors del petit capitoli se'ls ha d'aplicar un càstig en aplicació de la llei... A veure, que no n'hi ha per tant, home (i dona). Que, com molt bé han reconegut, a ells els van desinformar. I una persona desinformada, de vegades es desorienta. Per tant, en cap cas cal aplicar l'article 505.1 del codi penal que diu: “Incorreran en pena de presó de sis mesos a un any els qui, sense ser membres d'una corporació local, pertorbin de manera greu l'ordre dels seus plens impedint (...) el desenvolupament de l'ordre del dia previst o l'adopció d'acords”. Ni tampoc, com alguns eixelebrats demanen, se'ls pot aplicar el delicte de sedició que és “l'alçament públic i tumultuari destinat a impedir l'aplicació de les lleis o el legítim exercici de les seves funcions a qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic”. No, home, no!!!

El que si que cal fer és retornar a la presó als putus colpistes catalans perquè hi compleixin cadena perpètua, aplicar el 155 permanent a la regió nord-est i la xaria hispana a les escoles i prohibir el català. Ah, i que Emèrit I torni a Espanya per Lorca, per recompensar aquests pobres “ramaders” pel mal tràngol que van passar.