No falla. Si tu li tires tall a una olla amb aigua bullint, acabarà sortint un brou. De la mateixa manera, si als ultres els dones impunitat, la cosa acabarà malament. Pels altres, com és lògic. I hi estem anant. De pet. Cada dia fem un passet més i alguns fem un triple salt mortal amb doble tirabuixó. Sobretot mortal. Fins el moment en que qui pot, si vol, ho aturi. Però em temo que qui pot, no només no vol sinó que va amb un camió de benzina sota el braç i va passejant-se pels incendis.

Però la culpa és nostra. De vostè i de mi. Miri que ens costaria poc ser d'extrema dreta espanyolista i fotre el que ens vingués de gust sabent que no ens passaria res. S'ho imagina? Entraríem a la Blanquerna de Madrid, per exemple, la cremaríem sencera (i si a dins hi ha algú, mala sort -per qui hi fos, esclar-), amb les cendres ens dibuixaríem una creu gamada a les natges i cap a casa a sopar, a veure si amb sort la mamà ens ha preparat uns macarrons i pollastre arrebossadet.

Si vostè i jo fóssim membres de la ultradreta espanyolista ens passaríem el dia tractant de malalts i d'éssers inferiors a tothom que s'inclou en el concepte-col·lectiu LGTBI+. I els consideraríem una xacra que mereix el nostre menyspreu i censura. I aconseguiríem crear en una part de la societat un estat d'opinió favorable a l'agressió a qualsevol dels seus membres. I si gràcies a nosaltres algun tros de carn amb ulls es sentís legitimat per apallissar i fins i tot assassinar una persona a cops per la seva condició sexual, llavors dissimularíem. Faríem allò tan covard dels que són tan valents i diríem que nosaltres no hem dit res. Nosaltres? Pobrets, però si estem tot el dia a missa, com volen que tinguem la culpa de res? Per cert, senyor Bisbe, això és un percussor de sis velocitats o és que s'alegra de veure'ns?

Jo, és que ja ens estic veient enganxant cartells electorals al metro dient-t'hi les barbaritats que ens rotessin sobre les minories que ens vinguessin de gust. I quan algú ens digués que les nostres afirmacions criminalitzadores, a part de ser mentida són racistes, faríem dues coses: 1/ Invocaríem la llibertat d'expressió i 2/ Invocaríem a la mamà justícia política i perquè, en comptes de macarrons i pollastre arrebossat, ens cuinés una sentència que digués que podem mentir i que, en mig de valoracions polítiques, ens donés permís per estigmatitzar a qui volguéssim. Que per això som ultres espanyolistes.

Sobre el punt 1 és aquesta llibertat d'expressió que ens permetria també amenaçar públicament algun editor de revistes que edita revistes d'humor que es fiquen amb nosaltres. I ho faríem amb total impunitat, naturalment. Perquè si volguéssim acabar a la presó o a l'exili per usar la nostra llibertat d'expressió -no per amenaçar, sinó en general-, ja ens hauríem fet indepes. Que per això estan. Per anar a la presó a l'exili o per pagar extorsions tan descarades que fins i tot faria avergonyir la Cosa Nostra, la ‘Ndrangheta, la Camorra i la Sacra Corona Unita juntes. I sobre el punt 2, algun dia algú els va dir a alguns jutges que havien de salvar Espanya i la societat. I escolti, no paren. Sempre a favor nostra, per suposat. Nostra dels ultres espanyolistes que són el tall que dona gust al brou de la impunitat del no parar.