Fem una prova? Imagini que al mig del centenar de noticies que li plouen cada hora n'apareix una on es relaciona un titular de tipus “Indulten l’expresident Alberto Fujimori” amb la fotografia que li adjunto:

Evidentment, el missatge primari que t'entra al cervell és: "Mira, indulten un pobre senyor gran que és a l'hospital morint-se". Ara bé, quina és la realitat? 

Comencem per la qüestió mèdica. Un servidor no només no és metge sinó que veig sang i em desmaio. Per tant, la meva valoració mèdica de l'estat de salut d'Alberto Fujimori té el mateix valor que zero. Ara bé, he passat unes quantes nits a urgències i he passat uns quants dies en diversos hospitals i hi he vist gent morint-se, gent morint-se una miqueta menys, gent fotuda en general i gent que feia cara que s'en sortiria. I si observem amb atenció la foto d'aquí al damunt i el vídeo d'aquí a sota penjat pel fill de Fujimori del precís instant en que reben la noticia del famós indult... a veure... cara de mort, poca. I li diré més, aquest home és capaç de llegir el mòbil sense ulleres, entén el que hi diuen i... en general fa bona cara. I li afegiré encara més, segons m'han explicat diversos professionals sanitaris per twitter, Fujimori porta un pulsòmetre al dit per mesurar l'oxigen en sang, un manòmetre per mesurar la tensió arterial i els elèctrodes necessaris per fer-li un electro. O sigui, que aquest senyor està controlat, l'estan monitoritzant, sí, però no l'estan administrant cap tractament a vida o mort, ni sang, ni calmants, ni de res. 

Per tant, podem concloure, amb totes les prevencions que calguin, que aprofitant una certa situació de salut precària lògica per l'edat de la persona que ens ocupa, som davant d'una escenificació mediàtica pensada i executada per oferir una imatge irreal d'una situació inexistent. Per justificar un indult del qual ara n'explicaré els detalls, s'ha decidit crear un fals però efectiu relat humanitari que permeti desviar l'atenció de l'autentica causa d'aquest indult.  

I és que el president del Perú, Pedro Pablo Kuczynski, ha indultat Fujimori, condemnat a 25 anys de presó per violació del drets humans i per corrupció. Però no ho ha fet perquè tingui un cor que no se l'acaba sinó per salvar el seu propi cul. Assetjat pel cas Odebrecht i a punt de ser destituït, Kuczynski tenia dues opcions: o plegar o aconseguir 10 vots que el salvessin. I va començar a negociar-los a dues bandes i en secret. Per un cantó amb Keiko Fujimori, la filla gran del senyor que a les imatges és al llit i germana de l'altre senyor, i per l'altre amb l'esquerra peruana. Però, per afegir més substància a la situació, resulta que Keiko no volia l'indult de son pare perquè, encara ara, té por que si torna al primer pla polític li foti la seva pròpia cadira, La jugada de Keiko era fer fora Kuczynski, fer-se amb el poder i després solucionar la qüestió de son pare. Però el que va succeir al final és que Kuczynski va decidir salvar-se pactant l'indult de l'home que més divideix els peruans. O sigui, en el mateix moviment, va trair Keiko, va trair l'esquerra que havia confiat en ell, va pactar sota mà amb Alberto Fujimori i amb el seu fill petit Kenji, va aconseguir els 10 vots necessaris partint en dos el fujimorisme i allà continua. SEN-SA-CI-O-NAL! Aquest paio és un CAM-PE-ÓN!!!

I la gran cirereta de la jugada de Pedro Pablo Kuczynski ha estat obviar tot això i aparèixer davant de l'opinió pública amb cara de salvador de pobres desvalguts dient que tot ho ha fet en nom de la seva gran humanitat, que cal oblidar velles rancúnies i que visca la reconciliació. I amb aquesta imatge tan bonica de la salut precària s'un senyor gran recorrent el planeta queda tapada la corrupció de l'indultador i els crims de l'indultat. IN-SU-PE-RA-BLE!!!

I tal dia fotrà un any...