Quan tu has d'anar pel món explicant a tothom que planxes perfecte, saps arreglar endolls, penges els quadres totalment rectes, soluciones els problemes amb el mòbil, ets un/una amant que no deixes indiferent i cuines molt bé, molt sa i fent servir producte de temporada, vol dir que tu tens algun problema. Quin? Ni idea. Però si necessites explicar tot això tan meravellós sobre tu sense que ningú t'ho pregunti és perquè has de tapar que, o bé no et dutxes, o tens halitosi, o ets geperut, o expel·leixes gasos pudents.  

L'Estat normal; no el paral·lel, al qual aquest tema de la imatge d'Espanya li llepa un peu i part de l'altre perquè només l'interessa conservar el seu estatus particular i als altres que els bombin; s'ha adonat que la imatge internacional d'Espanya va pel pedregar. I ha decidit que ja no en té prou ni amb la broma aquella de la “Marca España”, invent que fotia una pudor de resclosit que s'ensumava des de Raticulín. Però no des del centre de Raticulín, no, sinó des del lloc de Raticulín on Cristo hi va perdre l'espardenya.

Total, que s'han hagut d'injectar pressupost al concepte “España Global” i en comptes de posar-hi a manar un senyor que quedaria antic fins i tot en un museu egipci, han fitxat una exdiputada d’UPyD. Vaja, Espanya Global Plural Federal Y Dos Huevos Duros (EGPFyDHD). I de moment han fet aquest fantàstic vídeo de propaganda:

Quan un Estat de l'Europa Occidental membre de la UE, de l’OTAN, de l’ONU, de la UEFA, d’Eurovisió i de tots els organismes que vostè vulgui ha de fer un vídeo amb diverses personalitats dient que és inclusió, diversitat i progrés, que són homes i dones, persones grans i nens, que l’OCDE afirma que és un dels països més oberts i desenvolupats del món i que en una llista elaborada per una entitat que ningú sap qui és hi apareix com un país lliure, vol dir que aquest Estat té un problema.

S’imagina Macron, May, Merkel o fins i tot Alexis Tsipras encarregant un vídeo per dir que França, la Gran Bretanya, Alemanya o Grècia apareixen en una llista que ha dictaminat que són un país lliure? Escolti, si has de dir això és que algú ho dubta. I si algú ho dubta és que dones peu al dubte.

Ah per cert, i sobre qui apareix al vídeo, dues cosetes: 1/ Ens diran qui no hi ha volgut sortir? Perquè potser ho han ofert a altres espanyols també molt coneguts internacionalment però han declinat amablement la invitació i 2/ Per què no fan un vídeo igual però amb una llista alternativa de convidats i que humilment els proposo? La formen els 9 presos polítics (que quan el Suprem pari de fer el ridícul amb la data, algun dia seran jutjats), els 7 exiliats des dels diversos països on són, Tamara Carrasco des de Viladecans, Valtònyc des de Bèlgica, el fotoperiodista d'El Nacional Carles Palacio des de comissaria, un altre fotoperiodista com en Jordi Borràs des de l'hospital i la ultradreta des del centredreta.

Jo crec que ho petaria molt per poder explicar aquesta Espanya real i Reial.