Al planeta Terra hi ha ara mateix, aproximadament, uns set mil vuit-cents milions de persones. Fixi's vostè si hi havia gent per triar. I remenar. Doncs bé, el PP ha anat a proposar-ne dues per formar part del Tribunal Constitucional que si generen alguna cosa és polèmica. I dubtes. Els de Casado podrien haver elegit qualsevol dels altres set mil set-centes noranta-nou mil nou-centes noranta-vuit homo sapiens que pul·lulen pel planeta i no hauria passat res. Però no, justament volien Concepción Espejel i Enrique Arnaldo i només a ells dos. Sabent que això provocaria merder. I han seguit insistint fins que avui ho han aconseguit i aquestes dues persones ja són magistrats del TC. Però centrem-nos en Arnaldo.

És molt difícil que entre aquestes set mil set-centes noranta-nou mil nou-centes noranta-nou -ara ja hi compto Espejel que “només" va ser apartada del judici de la trama Gürtel per la seva proximitat al PP- coincideixi en una mateixa persona: 1/ haver treballat en dues universitats a la vegada, una de pública i una de privada, cosa que prohibeix la llei i és una infracció administrativa molt greu que pot comportar la suspensió de feina i sou públics entre tres i sis anys, 2/ coordinar jurídicament durant un any diverses comissions parlamentàries al Congrés dels Diputats mentre, a través del seu despatx privat, assessorava administracions on hi governava el PP, com la balear a l'època de Jaume Matas, cosa que també prohibeix la llei, 3/ aparèixer al sumari del cas Lezo, que va esquitxar el PP de Madrid, i on s'inclouen unes gravacions en les que se'l sent dir que està movent fils per situar en la causa a fiscals afins, 4/ haver estat imputat al cas del Palma Arena, una causa d'on finalment va ser exclòs perquè els fets havien prescrit, 5/ haver-li dit al llavors president madrileny Ignacio González que “s'estava movent” per trobar-li a la Fiscal General de l'Estat Consuelo Madrigal “un substitut que sigui bo”, 6/ haver participat en unes 150 activitats i xerrades organitzades per la FAES, aquella famosa fundació de José María Aznar, 7/ haver maniobrat amb el rector de la Universitat Rei Joan Carles per aconseguir-li “algun vincle acadèmic” al ja citat Jaume Matas a qui, per cert, va contractar a través de la seva empresa per fer feines a Amèrica del Sud i 8/ i la traca final amb piromusical, elefants roses i majorets barbudes... Segons explica Infolibre, existeix una sentència de l'Audiència Nacional del desembre del 2020 on es dictamina que Enrique Arnaldo va burlar la Llei d'Administracions Públiques quan estava al front del Tribunal Administratiu de l'Esport. Com? Intervenint en un expedient disciplinari com a instructor i com a president de l'organisme, una cosa que, com ja és habitual a la seva carrera, està prohibit per la llei.

Sí, és molt difícil que, a part d’Arnaldo, al planeta existeixi una persona amb aquest currículum tan ple de sospites i certeses tan diverses. Doncs bé, algú del PP ens hauria d'explicar perquè ni s'han plantejat revocar la decisió i buscar una altra persona. Ens haurien d'explicar aquesta tossuderia. Sí, ja ho sé, potser no tot és cert, però és que no som davant d'una ombra de dubte, no. Som davant d'un eclipsi infinit de sol, lluna i univers sencer. ¿Per què el PP s'entesta a situar aquesta persona al Tribunal que ha de vetllar pel compliment de la Constitució? És un “pormisgüebos” i “sujétamelcubata”? És situar un peó al que cada cop més s'ha convertit en una Tercera Cambra? Són les dues coses? Però, per sobre de tot, tant se'ls en refot la imatge pública del TC? Tan impunes es creuen? El desvergonyiment institucional no té límits?

I situat a l'altra banda de l'ètica, Odón Elorza, històric diputat del PSOE que ha trencat la disciplina de vot del seu grup i s'ha negat a avalar el nomenament d’Arnaldo, cosa que també han fet altres dues diputades de Podemos. Elorza ho ha justificat “en defensa del prestigi i la dignitat de les institucions del TC i del Congrés dels Diputats”. Els pròxims dies Elorza rebrà les conseqüències del seu acte. I no seran gens positives. Mentre, Arnaldo estrenarà despatx i xofer al Tribunal Constitucional. SEN-SA-CI-O-NAL!