Fa 24 hores que l'unionisme més radicalment combatiu a la xarxa denuncia una campanya contra el candidat del PP a l'ajuntament de BCN. Concretament alerten d'un boicot al negoci de venda de pa del senyor Josep Bou. Ja sap, aquell candidat que la majoria hem conegut a través de les paròdies.

Però, de quin boicot estem parlant? Qui el promou? Quanta gent hi participa? Tot va començar amb una denuncia a twitter d’Alejandro Fernández, líder del PP de Catalunya:

BOUA

Com pot veure en la captura feta aquest dilluns a les 18.00, el ressò de la piulada és relatiu. En 26 hores són 48 comentaris, 327 repiulades i 575 likes. Vaja, poqueta cosa. Però la cosa va començar a créixer quan diversos mitjans unionistes radicals van convertir la piulada en noticia:

Bou 1

Bou 2A

Bou 2B

Com veu, l'origen de la gran noticia sempre és Fernàndez. I a falta de qualsevol altra font, en tots els casos es citen dues úniques piulades. Sempre les mateixes. O sigui, si fem cas del que publiquen diversos mitjans de comunicació, hi ha un boicot independentista contra un senyor unionista, però la càrrega de la prova és més aviat reduïdament escassa.   

Les últimes hores, sense cap altra activitat millor per passar l'estona, m'he dedicat a buscar a twitter quantes piulades hi havia demanant el boicot a l'empresa del senyor Bou. I hi he trobat aquestes dues ja citades, efectivament. I sap quantes més n'he trobat? Una altra. O sigui, si li sembla, procedim a sumar-les totes.

Tenim, per una banda, les dues de la piulada d’Alejandro Fernàndez, que són les mateixes que les publicades per diversos mitjans. I per l'altra banda tenim... una piulada. Per tant el resultat total és de... TRES! Tres piulades demanant un boicot.

I ara la pregunta seria: tres piulades són un boicot? O, millor dit: ¿a partir de quantes piulades demanant un boicot podem dir que som davant d'un boicot?

A Catalunya hi ha entre dos milions i mig i tres milions d’indepes. Si tres comptes de twitter (TRES), que poden estar gestionats per indepes o no, demanen un boicot contra algú, ¿vostè creu que és una xifra prou significativa com per afirmar que som davant d'un boicot?

Que tres comptes de twitter (TRES), que poden estar gestionats per Villarejo, com per dir un cognom a l'atzar, demanin un boicot, permet concloure a un periodista que qui promou el boicot són membres d'un CDR?  

Bou 4

I una última pregunta: El boicot que tant ens indigna quan el fan als “nostres” està totalment justificat quan el demanes pels altres, oi? I si als “altres” els insultes dient-los assassins i genocides, encara et quedes més a gust, oi, des del punt de vista boicotal?

Bou 3

Doncs aquest és el trist panorama el dia que resulta ser quan hi ha més demanda de pau i amor.

Bon Nadal a tothom. I a totdon! Fins i tot als que no creuen en el Nadal i als que inventen boicots.