Hi ha gent del PDeCAT que encara no entén les crítiques per l'abstenció del partit a la moció de censura de Podemos contra Mariano Rajoy. I un servidor no entén que no les entenguin.

A veure, ¿és cert que el Govern de Mariano Rajoy està vulnerant la sagrada separació de poders (la famosa Fiscafina)? Està usant el TC com a instrument polític? Existeix l'Operació Catalunya? Va conspirar un ministre del Govern de Rajoy amb el responsable d’anticorrupció contra Artur Mas intentant fer córrer mentides com que tenia una filla secreta? Ha desautoritzat Rajoy aquest ministre? Des de les clavegueres de l'Estat es va inventar i filtrar a la premsa amiga una acusació contra Xavier Trias? L’expresident de la Generalitat, l’exvicepresidenta i una exconsellera del partit ara abstencionista a la moció han estat condemnats pel 9-N? El cap de llista del PDeCAT va ser condemnat pel mateix cas i expulsat del seu escó amb un estil certament millorable? Oi que sí? I això es despatxa amb una abstenció?

¿El PDeCAT va ser humiliat al moment de la constitució dels grups parlamentaris al Congreso? Sí. Li recordo que els exconvergents van abstenir-se en la composició de la Mesa i que el gest els va ser pagat enviant-los a galeres i a l'ostracisme parlamentari.

I, com per citar només un cas d'avui, aquest Gobierno, l'existència del qual mereix una abstenció per part del PDeCAT, és el que va organitzar un acte a bombo, plateret i majorets per anunciar unes inversions ja promeses anteriorment i que, definitivament, estan arribant en Rodalies​.

Doncs si tot això (i més coses, incloses coses que no es poden explicar) és cert, que ho és, entenen que a uns quants ens costi molt d'entendre aquesta abstenció i que no entenguem que no ho entenguin?

I molts votants del partit encara ho deuen entendre menys. Costa entendre aquest putaramoneig més típic de quan el paradigma era l'autonomisme. Fer ara com llavors no s'entén. Gens. I, sí, sí, és cert que el PSOE també s'ha abstingut, però és el seu problema, és el seu règim i és el seu sistema... i quedar al seu mateix cantó és un motiu més per no abstenir-se. Aquí no estàvem ja en una altra pantalla?

Ah, per cert, el vot a favor de la moció no hauria estat un vot a favor de Podemos sinó un vot de rebuig al Gobierno, que és molt diferent. O sigui, no pateixin pel cor del votant del PDeCAT (el que encara queda) que ja no s'espanta per gaire perquè en els últims 4 anys les ha vist fins i tot dels colors que no existeixen al pantone. I no pateixin per les padrines convergents, que han viscut un Dragon Khan tan bèstia que ja no cal que vagin mai més a la perruqueria perquè els ha quedat el cabell amb un cardat perenne. O sigui que entre estar al cantó dels podemites o dels marianistes, crec que per aquesta gent no hi ha color. Encara que sigui per eliminació.

S'entén?