Fa uns dies es va donar a conèixer una preocupant investigació que alertava sobre el caràcter negligent de les dones espanyoles a l'hora d'utilitzar el preservatiu. Segons un estudi de la Societat Espanyola de Contracepció, el 40% de les dones o bé "no l'utilitzen sempre" o "només ho fan després d'haver iniciat la relació". L'enquesta revelava, a més, que el 10,8% de les dones fèrtils està en risc de quedar-se embarassada sense voler-ho.

No vaig poder fer res més que avergonyir-me per totes aquestes dones incapaces de col·locar una goma als penis dels seus companys abans de ficar-se'l a la vagina. Sisplau, que fins i tot en sé jo i sóc de l'ESO.

Per això, em vaig proposar d'explicar a totes elles com es posa un preservatiu. Una llista de passos ben fàcils que qualsevol dona (fins i tot si és rossa) podria entendre. Un decàleg per a noies apoderades i autònomes que manegen la seva sexualitat i la seva salut amb responsabilitat.

1) Compra preservatius

2) Troba un acompanyant

3) Digues-li que se'l posi

4) Probablement, et dirà que no vol

5) Que controla

6) O que només és una estoneta

7) Que així no sent res

8) Que si no et fies d'ell

9) Que està molt sa

10) Que amb condó no es trempa

11) Que és la primera vegada que ho fa

12) Que està tip de fer-ho i mai no ha passat res

13) Que et paga la píndola de l'endemà

14) Que ets una histèrica

15) Que mai no s'ha enrotllat amb una ionqui

16) Que t'estima

17) Que vol que siguis la mare dels seus fills

18) Que té un càncer terminal

19) Molt terminal

20) Potser et va despullant pel camí però... sigues forta

21) Negocia amb ell el temps que sigui necessari mentre et treu les calces

22) Parla-li de les MTS

23) De l'embaràs no desitjat

24) Insisteix que no és personal

25) No beguis més

26) Digues-li que l'estimes

27) Potser has de tocar el dos amb el teu preservatiu a un altre lloc

28) O deixar-te fer per A) no quedar malament amb ell o B) perquè tu tampoc no ets d'acer

29) Si aconsegueixes convèncer-lo...

30) Treu el preservatiu de l'embolcall

31) Agafa el penis erecte i fes lliscar el preservatiu (del dret) fins a la base d'aquest

32) Carda

33) Tira el preservatiu

34) Cada vegada que repeteixis l'operació és important que agafis un preservatiu nou, i, sobretot, que el teu acompanyant vulgui posar-se'l

35) Però sobretot, recorda que tu ets la responsable última per "deixar-te fer"

36) Facis el que facis, sent-te malament

Aquest tipus de titulars, esbiaixats, confeccionen una visió negativa sobre el comportament de les dones respecte a la sexualitat, quan la majoria de nosaltres hem batallat amb homes perquè es posessin el preservatiu. Aquest tipus de notícies, com les que s'acarnissen amb l'edat a què som mares per primera vegada, posen el focus sobre la dona culpant-la, una vegada i una altra, de tot allò relacionat amb el sexe, la contracepció i la maternitat.

Per això també vaig pensar que estaria bé començar a parlar de tots aquests homes que s'obliden de la presa de la píndola, els que no ens recorden que ens canviem el tàmpax cada vuit hores, o aquells que no van a les revisions ginecològiques amb regularitat. Dels homes que són pares a partir dels 40. Dels que no volen tenir fills. O dels que passen d'utilitzar el condó. Els que ni tan sols no en tenen al calaix. Els que intenten convèncer les seves parelles sexuals. Els que no se senten responsables del seu membre ni del que surt d'ell perquè és un ésser autònom que atén únicament el seu instint animal. I crec, sincerament, que llavors sí que tindríem una equilibrada i interessant radiografia dels hàbits de totes i tots els espanyols.