​L'Ibex ha baixat i ha perdut els 9.500 punts en una jornada en què era necessària la perspicàcia per gestionar el descens. L'Eurostoxx ho ha fet d'una forma més brusca.

Els mercats sabien que havien entrat en zones de sobrevaloració i risc que requerien un ajustament fi o brusc. El Dow Jones ha avançat missatges que podia ser l'hora.

En tot aquest procés cap a la normalitat ha jugat un paper important el nou secretari del Tresor americà, Steven Mnuchin, que ha sabut baixar a terra les promeses de Trump. Ha dit que l'economia americana creixerà un 3% el 2018, no un 4%, quan per a aquest any la Reserva Federal preveu que serà del 2%. O sigui, en línia, en trajectòria. Ha comentat també que la reforma fiscal no serà immediata sinó consensuada amb el Congrés. I ha afegit que "té unes esplèndides converses telefòniques amb la Xina". És a dir, riscos controlats tant en direcció a les falses vies de les utopies, com en cas contrari, cap a pitjor.

L'ajustament era inevitable, però l'l'interessant és que ha estat suau. A l'Ibex hi ha ajudat Indra, que ha viscut la jornada com a gran protagonista, actuant de padrines IAG i Telefónica, entre d'altres.

A Wall Street, els grans bancs com JP Morgan estan advertint que la pujada de tipus d'interès es produirà aviat, potser al maig, de manera que recalculin els valors de les seves carteres. Això va fer que la jornada encara que baixista fos tranquil·la i intel·ligent.