Colòmbia reviu al Mundial de Rússia 2018 després de superar i eliminar Polònia​ (0-3). Els gols de Yerry Mina, Falcao i Cuadrado permeten els sud-americans seguir vius a la cita mundialista i dependre d'ells mateixos per ser part de les setze millors seleccions del món.

Yerry Mina defensa i també marca

Partit a cara o creu per a les dues seleccions i ocasió d'or per evitar l'eliminació del Mundial. Colòmbia i Polònia apostaven per canviar la cara amb diversos canvis respecte la primera jornada a Rússia. I els canvis s'han notat en el joc.

Entre els destacats hi havia la presència de James Rodríguez i de Yerry Mina, els dos sent novetat en l'onze titular colombià. I els cafeters han evidenciat una grandíssima millora. Polònia ha sortit mig aturada, amb molts problemes a la creació, i tot també perjudicat pel bon paper de Colòmbia.

James ha liderat els seus des del mig del camp, amb l'inestimable ajuda de Quintero, ja protagonista al primer partit contra el Japó, i de Cuadrado. I al darrere el líder de la defensa era Mina. El central del Barça s'ha fet gran a la seva àrea, però també a la rival. Gràcies a Yerry Mina s'ha obert la llauna al Kazan Arena.

Una jugada d'estratègia des del córner ha tornat a marcar les diferències en un nou gol a pilota aturada en aquest Mundial. James treu en curt des de la cantonada, Cuadrado la serveix cap a Quintero. Seguidament la filtra novament cap a James, ja dins l'àrea i cap a la línia de fons, i el futbolista del Bayern fa una centrada que va al cap de Yerry Mina. El futbolista del Barça s'alça més que ningú i no perdona a cinc minuts d'arribar al descans.

Colòmbia remata al contracop

Un avantatge que ha estat gairebé definitiu perquè Colòmbia, molt superior en joc, ha patit molt poc en defensa. Polònia ha anat reaccionant a mesura que passaven els minuts, i ja entrada la segona meitat han fet l'últim esprint. Amb el gol entre cella i cella, però, Colòmbia ha rematat en dues ocasions més.

Primer ha estat Falcao al minut 70 qui ha resolt amb molta classe i precisió un contracop letal. I cinc minuts després s'ha repetit la jugada, però amb Cuadrado com a protagonista. Tres gols definitius que han deixat els polonesos abatuts i sabent que només els quedaria un partit més al Mundial.

Colòmbia respira i ja aspira a passar als vuitens de final, però obligats a fer un gran partit contra el Senegal. I Polònia ja pensa en les vacances. Matemàticament queda fora del Mundial i només espera l'últim partit contra el Japó abans d'acomiadar-se de Rússia.