La selecció del Japó ha sumat els primers tres punts al Mundial de Rússia 2018 i ha deixat la selecció selecció colombiana sense premi. Una innocent expulsió de Carlos Sánchez, amb penal i gol inicial dels japonesos, ha desnivellat un enfrontament molt discutit i que s'ha solucionat a pilota aturada. Colòmbia no ha pogut contrarestar els dos gols japonesos amb deu jugadors (1-2).

Una expulsió decisiva

Colòmbia era la favorita per noms, per joc i per intencions, però el Japó ha estat el primer en sorprendre. Al minut tres de partit, i en la primera ocasió de gol, els nipons han tingut el gol als seus peus i només Carlos 'La Roca' Sánchez ha pogut evitar el gol amb unes mans dins l'àrea. Penal molt clar i posterior gol de Kagawa, l'estrella japonesa.

Primers minuts desconcertants, amb un gol inesperat i un partit que pintava molt a favor del Japó. Però res no estava dit. Tot i l'avantatge en futbolistes, els japonesos han hagut de treure aigua cada vegada que els colombians tenien la pilota.

Els futbolistes de José Pekerman creaven molt perill amb la pilota als peus. Falcao amenaçava a la punta d'atac, però Quintero era l'únic capaç de desequilibrar. No hi era l'estrella James Rodríguez d'inici, i els colombians l'han trobat a faltar.

La pilota aturada és diferencial

I si el primer gol del partit ha estat a pilota aturada amb un penal, l'empat també ha estat d'aquesta manera. Encara a la primera meitat, però ja pensant en el camí dels vestidors, Colòmbia ha tingut una ocasió immillorable a la frontal de l'àrea. Quintero, el millor jugador del partit fins aleshores, s'ha preparat i ha executat per sota la barrera. Empat, confirmat gràcies a la tecnologia del gol i Colòmbia creia en els punts.

James ha entrat al camp i els colombians han seguit sent els dominadors del partit. Els japonesos, sense voler amagar-se, posaven fre al rival amb contracops molt perillosos, però ineficaços. I finalment al minut 73, després d'un córner, ha arribat el segon gol japonès. Osako s'ha elevat més que els defenses colombians i ha pogut posar distància al marcador.

Al final, Colòmbia ho ha intentat, però no hi ha hagut premi. La insistència no ha tingut recompensa i el Japó, demostrant qualitat i molta solidesa defensiva, ha fet un pas molt important per fer història i tornar a plantar-se a uns vuitens de final d'un Mundial. Un repte que només han aconseguit en dues ocasions.