L'Argentina i el Perú han empatat 0-0 en la penúltima jornada de les eliminatòries sud-americanes, resultat que deixa a la selecció de Leo Messi penjant d'un fil ja que a falta d'un partit ocupa el sisè lloc, que la deixa fora del Mundial de Rússia el 2018.

Amb aquest resultat, el Perú suma 25 punts, els mateixos que l'albiceleste, i per millor diferència de gols queda en zona de repesca, relegant a l'Argentina a la sisena posició.

Falta el gol

Els argentins han dominat la pilota i el territori però els ha faltat idees per poder marcar i superar la resistència visitant, que ha jugat un gran partit en defensa.

El porter Pedro Gallese ha estat la gran figura del Perú, amb tres intervencions decisives per deixar l'Argentina amb una gran angoixa.

Messi ha estat el líder de l'albiceleste i s'ha retirat aplaudit malgrat el resultat en el seu primer partit d'eliminatòries en La Bombonera, estadi de Boca Juniors, en aquest camí cap a la cita mundialista de Rússia.

Aquest dimarts, en l'última jornada, l'Argentina visitarà l'Equador a Quito, mentre que el Perú rebrà Colòmbia a Lima.

El conjunt argentí ha sortit a buscar el triomf amb Darío Benedetto com a davanter centre i un Messi buscant socis en Ángel Di María, Lucas Biglia, Éver Banega i Alejandro 'Papu' Gómez.

Tanmateix, el 'cor' de l'equip dirigit per Jorge Sampaoli ha estat Javier Mascherano, que com a defensa central, s'ha encarregat de traslladar la pilota fins a la vora de l'àrea rival.

Les ocasions més clares per a l'equip local han estat una centrada enrere de Di María per a l'arribada de Messi en el minut 13 i un xut de Gómez que ha aturat Gallese en el 32.

En el minut 36, una altra gran jugada de Messi ha acabat amb una rematada que ha xocat amb el cap d'Alberto Rodríguez i, en l'últim sospir, una centrada mil·limètrica del davanter del Barça ha trobat el cap de Benedetto, però la pilota ha marxat per sobre del travesser.

Jugar amb nervis

A l'inici del segon temps, l'Argentina ha tingut les dues ocasions més clares: Gallese ha desviat el xut de Benedetto i en el rebot Messi no ha trobat porteria amb una pilota que ha marxat a prop del pal.

Els minuts es consumien i Messi ha executat dues faltes amb olor de gesta, però els seus respectius xuts s'han estavellat a la barrera, mentre que en l'últim minut Paolo Guerrero, davanter del Perú, ha pogut aconseguir un triomf. Sergio Romero ha estat decisiu amb una aturada per evitar que el resultat fos catastròfic per al bicampió mundial de 1978 i 1986.

El Perú buscarà segellar la seva classificació històrica a un Mundial com a local davant Colòmbia, el que seria el seu retorn a la màxima competició del futbol després de 32 anys.

I l'Argentina portarà totes les seves angoixes i exigències a Quito davant d'un Equador ja eliminat.