Espanya destrossa l'Argentina en l'últim partit amistós de l'aturada internacional (6-1). Els argentins, sense Leo Messi, tenen molts més dubtes que certeses a falta de dos mesos i mig perquè comenci el Mundial de Rússia. La selecció espanyola, amb un hat-trick d'Isco Alarcón, es reafirma amb una golejada escandalosa i consolida la seva candidatura al títol.

Dues velocitats

El partit del Wanda Metropolitano ha servit per constatar una trista realitat. Messi haurà de vestir-se de superheroi si vol convertir aquesta selecció argentina en aspirant al Mundial. La Roja no ha tingut problemes per desenvolupar el seu característic joc de posició i ha pogut córrer a l'espai. L'escenari era immillorable per carregar-se de moral en l'últim assaig abans de la cita de Rússia.

Entre xiulets a Gerard Piqué, Espanya ha trobat el primer gol als dotze minuts. Diego Costa, que jugava a 'casa', no ha desaprofitat una meravellosa assistència de Marco Asensio. Argentina tenia molt pocs arguments en atac i es limitava a defensar-se amb les línies ben juntes. Una errada ha dinamitat el plantejament de Jorge Sampaoli, que ha reservat alguns titulars. Koke ha trobat un Asensio que ha tornat a regalar un gol, aquesta vegada al seu company d'equip Isco.

La distància entre els dos equips era sideral i només un cop de cap de Nicolás Otamendi a la sortida d'un córner ha aconseguit retallar-les. El 2-1 del central del Manchester City ha estat un miratge. El descans ha revitalitzat una selecció espanyola que no ha dubtat en fer mal quan ha olorat sang.

Una família de futbolistes

La Roja ha tornat a trobar el camí del gol amb dos contraatacs que han finalitzat Isco i Thiago Alcántara. El 4-1 feia justícia amb la proposta dels dos equips. Argentina no digeria bé la derrota i el partit s'embrutava en cada jugada dividida mentre el públic que omplia el Wanda feia l'onada i canviava els xiulets pels aplaudiments a Piqué.

Els argentins sempre arribaven tard i la selecció espanyola es divertia amb la pilota. El partit ho tenia tot per acabar amb una golejada encara més vergonyant. I així ha estat. Iago Aspas ha fet el cinquè després d'una passada en llarg del porter David De Gea i Isco ha fet el sisè per tancar una nit rodona amb un hat-trick.

Els últims minuts han servit per veure el debut de Marcos Alonso. Una estrena ben particular ja que el defensa del Chelsea ha copiat els passos que van fer en el seu dia el seu avi i el seu pare. La realització de la televisió enfocava un Messi que no sabia on amagar-se a la grada.

Aquesta golejada històrica tanca l'aturada internacional i desperta molts dubtes en un combinat que s'aferra amb més força que mai a un Messi que tornarà a Barcelona amb molèsties musculars.