L'empat de l'Argentina contra Islàndia obria les portes de la primera posició del grup D a Croàcia. Nigèria, ja veterana en els mundials, es presentava en aquesta edició com la selecció més jove de la competició. Croàcia, no ha desaprofitat l'ocasió, i s'ha emportat els tres punts que la col·loquen líder del grup en aquesta primera jornada.

El partit, però, no ha estat gens fàcil pels croats. La selecció nigeriana ha pressionat la seva sortida de pilota i ha impedit que Ivan Rakitic i Luka Modric juguessin amb comoditat. Ha estat Nigèria la que no ha tingut por a l'hora de sortir des de darrere amb la pilota jugada. Els contraatacs de la selecció nigeriana, però, també són el seu punt fort. Moses, Obi Mikel i Ighalo han obligat la defensa croata a no baixar la guàrdia.

Una primera part molt igualada s'ha decantat pel combinat balcànic en una acció de mala fortuna. Un córner servit per Modric al minut 33 ha rebotat en el jugador del Las Palmas, Etebo, i ha acabat entrant a la porteria nigeriana.

El gol en contra ha fet reaccionar al conjunt africà, que ha sortit a la segona part molt més endollat en atac. Aquesta reacció ha provocat que Croàcia pogués rebre entre línies i contraatacar més fàcilment per acabar matant el partit. Tot i això, el gol que ha sentenciat el matx ha arribat de penal. Modric ha convertit el gol des dels onze metres després que l'àrbitre assenyalés una clara falta d'Ekong sobre Mandzukic.

El 2-0 ha tocat un equip nigerià que ja no ha pogut crear més perill per intentar igualar el partit. La possessió se l'ha quedat Croàcia per carregar-se de moral. Els croats tenen motius futbolístics per somiar amb la consecució del títol i Nigèria no ha dit l'última paraula en aquest Mundial.

'El grup de la mort' el lidera Croàcia, que s'enfrontarà a l'Argentina de Leo Messi el pròxim dijous per intentar segellar l'accés als vuitens de final.