Anglaterra es classifica per als vuitens de final del Mundial de Rússia 2018 i elimina Panamà amb una golejada d'escàndol (6-1). El Nizhny Novgorod Stadium ha vist una gran exhibició amb un festival dels anglesos. Harry Kane, amb un hat-trick, s'ha erigit com el gran protagonista d'un partit que no ha tingut més color que el blanc dels anglesos.

Atac infernal

Al partit inaugural del conjunt anglès va haver-hi molt patiment. I Harry Kane va sortir al rescat d'Anglaterra en l'últim moment. Però aquesta vegada el guió ha estat ben diferent. El conjunt dirigit per Gareth Southgate ha començat com una piconadora.

En la primera ocasió del partit, després d'un córner, el central del Manchester City, John Stones, ha obert la llauna de cap al minut 8. Després, al 22, Kane ha marcat el seu primer penal. I ja per resoldre el partit abans del descans ha arribat el tercer, amb un golàs de Lingard; el quart amb una fantàstica jugada d'estratègia solucionada novament per Stones; i finalment un cinquè abans del descans de penal i de Kane per completar l'espectacle.

Però la golejada, ja abundant al primer temps, s'ha completat amb un gol de rebot de Kane al segon temps. Sis gols per a una Anglaterra que ha demostrat un atac infernal. Pilota que arribava prop de l'àrea ja era mig gol. I després no han dubtat en anar engreixant el marcador.

Harry Kane Anglaterra Mundial Rússia 2018 Efe

Panamà fa història

Mentrestant Panamà ha apostat per un repte diferent. Vist que no es podia guanyar Anglaterra, l'objectiu s'ha convertit en la seva estrena golejadora en el seu debut a un Mundial. Els centreamericans han intentat no arronsar-se, però tot i la falta de punteria la història ha arribat al minut 78.

Falta lateral, i el central Felipe Baloy, de 37 anys, remata dins l'àrea. Gol al Nizhny Novgorod Stadium i Panamà celebra el seu primer gol en la història dels Mundials. L'afició centreamericana ha celebrat el gol com si fos una victòria. I és que no tots els països poden dir que han marcat un gol en un Mundial.

Kane, un golejador nat

I el premi d'Anglaterra és triple. Victòria, la major golejada d'aquest Mundial i també amb el màxim golejador del torneig. El hat-trick de Harry Kane en només 62 minuts de partit ha suposat un canvi a la taula de golejadors. El davanter del Tottenham suma cinc gols en dos partits, un més que Cristiano Ronaldo i Romelu Lukaku.

Però tot i els gols de Kane, el doblet d'Stones i l'obra d'art de Lingard, encara no hi ha res decidit. El 6-1 deixa Anglaterra amb vuit gols a favor i dos en contra, el mateix que Bèlgica. Una diferència de gols igualada que ho deixa tot obert per l'última jornada entre anglesos i belgues.

El que sí està confirmat és que Anglaterra ja té un bitllet per als vuitens de final. Dos de dos a Rússia i només queda lluitar pel liderat. Panamà segueix sense sorprendre, però se n'anirà almenys havent marcat en un Mundial.