Tenint en compte algunes de les últimes estratègies a nivell comercial per part de Tesla, evidentment no són pocs els que veuen a la marca americana com una marca cada vegada més accessible. Sobre tot el que es refereix als seus dos models més bàsics, el Model 3 i el Model Y.

Tal com podem al configurador del fabricant nostre país, ara podem aconseguir el Model Y més senzill de tots per 48.200 €, un preu a què, si se li afegeix els ajuts del Pla MOVES, es pot acabar acostant als 40.000 €. Evidentment és un preu molt alt, però cap destacar que estem davant d'un dels elèctrics més ben dotats en tots els sentits del mercat i, a més, no deixa de ser un Tesla, per la qual cosa el seu valor és potser més alt que la immensa majoria dels elèctrics de gamma mitjana.

 

Això sí, es pot destacar que aquest preu el situa el mateix nivell d'un dels SUV més ben dotats en tots els sentits d'Audi, una de les marques prèmium de referència a nivell europeu. No és cap altre que el Q4 elèctric, un dels primers elèctrics que va posar a la venda la marca alemanya i que, evidentment, pot presumir de ser un model Top en tots els sentits.

L'Audi Q4 elèctric, un SUV prèmium amb una bona oferta

Tal com podem veure en quecochemecompro.com, el descompte actual d'aquest model superar els 12.000 €, pel que el seu preu de partida es queda per sota dels 48.000 €. Això sí, es pot tenir en compte que en aquest descompte i ja són inclosos els ajuts del Pla MOVES, per la qual cosa al final ho acabarà sent tan barat com el Tesla.

Una diferència de preu que s'explica entre altres coses per les diferències de les autonomies. Mentre que el Model Y més senzill de tot es queda en 455 km d'autonomia segons el cicle WLTP, l'Audi supera els 520 km, és a dir, uns 70 km de diferència, que no és precisament poc.

 

Així, per molt que molts vegin en Tesla una marca molt atractiva en tots els sentits, Audi sap molt bé que un dels seus models elèctrics amb més xifra de vendes pot presumir de ser sense cap lloc a dubtes u dels millors rivals d'aquest Model Y, per això ens està robant bona part de les seves vendes.