L'ascens del Toyota Yaris Cross al mercat europeu de SUV compactes marca un canvi significatiu en la preferència del consumidor cap als vehicles híbrids. Amb la seva combinació d'eficiència, confiabilitat i rendiment, aquest model ha demostrat ser un líder en el seu segment. Però també un indicador de les tendències futures en la indústria del motor.

El Toyota Yaris Cross ha aconseguit una fita significativa al sector del motor a Europa en superar el Volkswagen T-Roc en el segment de SUV compactes durant el primer quadrimestre de 2024. Aquesta gesta marca la primera vegada que un SUV amb propulsió híbrida lidera aquest segment, la qual cosa reflecteix el creixent interès en els vehicles híbrids no endollables en l'actualitat.

El Toyota Yaris Cross marca una nova tendència

El Yaris Cross es destaca com el SUV compacte amb propulsió híbrida més venut, beneficiant-se de la tecnologia refinada i la confiabilitat dels híbrids tradicionals. A més, tant els híbrids tradicionals com els microhibridados estan rebent una acceptació més gran al mercat, sent reconeguts amb l'etiqueta ECO de la DGT.

toyota yaris cros adventure 2021
toyota yaris cros adventure 2021

A Espanya, el Yaris Cross ocupa el tercer lloc en matriculacions d'híbrids no endollables de gener a maig de 2024, demostrant la seva popularitat amb 6.826 unitats venudes. Aquest èxit se suma al del Toyota Corolla, que continua sent l'híbrid amb més matriculacions al país.

Els SUV híbrids guanyen adeptes a Europa

El futur dels SUV compactes sembla estar dominat per les mecàniques híbrides, amb models com el Renault Captur i el Nissan Juke seguint de prop el Yaris Cross. Fins i tot marques com el Grup Renault estan fent incursions en aquest mercat amb versions híbrides del Dacia Duster. A més, s'espera que el MG ZS, un altre supervendes a Espanya, llanci una versió híbrida en el futur, reflectint la creixent demanda de vehicles electrificats al mercat.

Tot i que encara existeixen algunes excepcions a aquesta tendència, com el Jeep Avenger amb motor de gasolina, que ha aconseguit un gran èxit de vendes en alguns mercats europeus. D'altra banda, marques com Fiat i Skoda estan apostant per models purament elèctrics, la qual cosa suggereix un canvi en la indústria cap a l'electrificació.