Peugeot pot presumir d'estar vivint un dels seus millors moments a nivell comercial a Espanya i a Europa. La marca francesa ha trobat en el seu nou leguaje de disseny una de les seves millors armes per convertir-se, de fet, a la segona marca més venuda al nostre país en el passat 2021.

Un èxit que ha arribat de la mà de models que cada vegada compten amb més adeptes al nostre país com són el 208, el 2008 i el 3008. Precisament l'utilitari, el 208, va ser l'encarregat d'estrenar aquest nou llenguatge de disseny al nostre mercat.

Un model, el 208, que va arribar fa anys substituint un dels Peugeot que molts recorden amb molta nostàlgia i que forma part ja de la història de les nostres carreteres: el Peugeot 205 i les seves versions GTi.

No és que sigui un secret que són algunes les marques que en els últims anys estan optant per recuperar vexes glòries del passat, actualitzar-les i fer d'elles bona part de les seves millors armes.

I com a bons exemples d'això el top vendes Fiat 500, qualsevol dels models actuals de Mini, el futurista Honda i així com el molt comentat prototip del nou Renault 5 elèctric, un model basat en el famós Renault 5 i que els gals han optat per rescatar i electrificar.

Molts somien amb la tornada del Peugeot 205 GTi, una opció que la marca té a sobre de la taula

En aquest sentit, va ser fa ja uns anys, el 2017, quan el llavors màxim responsable de disseny de Peugeot, Gilles Vidal, va deixar fluir la seva imaginació i es va inspirar per fer una sèrie d'esbossos d'un possible 205 elèctric.

Peugeot 205L'esbós del Peugeot 205 elèctric que ha despertat la nostàlgia dels seguidors de la marca francesa - Peugeot

Uns esbossos que, com bé podem veure en les imatges, van acabar en una idea molt clara d'un model que, ull, en cap cas no està entre els plans immediats de la marca francesa però que van provocar que molts demanessin precisament que el projecte no es quedés tan sols en una idea, sinó que acabés sent una realitat.

Una cosa que no sembla que vagi a passar. Entre altres coses perquè Peugeot està centrant els seus esforços en l'electrificació, i el que abans eren els seus GTi, les seves versions esportives, són ara els PSE, versions esportives però amb motors híbrids endollables.

Peugeot 205 No són pocs els que somien amb la possible tornada del Peugeot 205, encara que sigui en forma d'elèctric - Peugeot

Una versió que no apareix al configurador de l'actual 208, l'hereu del 205. Per això, veient a més com Renault sí que té al cap seguir endavant amb la seva aposta per recuperar el mític Renault 5 Turbo, molts dels fans de Peugeot estan reclamant que la marca francesa segueixi aquests mateixos passos amb el seu 205 GTi.