Com és lògic veient el catàleg de marques com a MG i Dacia, no són pocs els que creuen que és precisament dins d'aquests catàlegs on es pot trobar avui dia el cotxe més barat del nostre país. Tanmateix, el cotxe més barat a Espanya no és d'una marca low-cost, sinó d'una marca generalista, Fiat.

I és que, com bé saben aquells que busquen davant de tot un cotxe molt barat i sense cap tipus de luxe ni mecàniques precisament potents, el Fiat Panda en la seva versió d'accés és el cotxe més barat que es pot comprar actualment a les carreteres espanyoles.

 

Un Fiat Panda la generació actual del qual es va posar a la venda ni més ni menys que el 2011 i que, això sí, ha anat tenint diferents actualitzacions que l'han posat al dia en matèria de disseny, encara que tan sols fa falta veure l'interior d'aquest model per adonar-se que, a nivell tecnològic, està fins i tot per darrere dels models més barats de MG i de Dacia.

El Fiat Panda actual dirà adeu el 2024

Com bé podem veure al configurador de la marca italiana, són algunes les ofertes que deixen a la versió d'accés d'aquest model per sota dels 10.000 €, un preu realment sota i que el deixa per sota de les versions més bàsiques de models com el Dacia Sandero o el MG ZS.

Expliquen a Fiat que, a nivell de costos, aquest model li continua donant moltes alegries, entre altres coses perquè la inversió que van realitzar per llançar aquesta nova generació estaria més que recuperada, per això han decidit allargar tant la vida comercial d'un model que es continua venent més que bé en alguns mercats, sobretot a Itàlia.

 

Això sí, serà el proper any quan es presentarà oficialment la nova generació d'aquest model, una nova generació en la qual el Panda es convertirà en un model 100 × 100 elèctric i que comptarà també al seu torn amb versions amb motor de combustió.

La idea és continuar fent d'ell un model molt econòmic i pensat per a aquells que busquen abans que res un baix preu, encara que en el seu cas serà un model molt més actuals el que es refereix a disseny i, sobretot, conectivitat i tecnologia al seu interior, una cosa que no passa en la seva generació actual.