Recuperada la calma ahir després de la tumultuosa roda de premsa un dia abans de Trump, el mercat retorna a moure's amb les seves pulsacions habituals. L'Ibex ha avançat un 0,42% i l'Eurostoxx el 0,55% al començament d'una sessió on els resultats de la gran banca americana guiaran els parquets.

L'IPC es va disparar a l'1,6% el desembre a Espanya per l'alça dels carburants, que tornen a buscar nous sostres de preus dins de l'estratègia de retallades de la producció, com ja ha anunciat l'Aràbia saudita.

A Àsia, el Nikkei ha pujat un 0,8% encoratjat per l'apreciació del ien, que cotitza a 115 unitats per dòlar. L'acord del fabricant dels coixins de seguretat Takata amb la Justícia americana ha agregat un impuls addicional a la Borsa de Tòquio. A la Xina, el superàvit comercial va baixar un 9,1% el 2016 a causa del menor volum de les exportacions. I, al seu torn, Pequín ha fet compres massives de petroli per cobrir-se del risc de possibles pujades dels preus de cru el 2017.

A Europa, l'ensurt que va donar la notícia que Fiat Chrysler hauria ocultat un problema d'emissions als Estats Units va quedar controlat permetent a l'Eurostoxx avançar recolzant-se en el compromís del BCE de mantenir la seva política de compres de bons, la qual cosa ha reduït també la pressió sobre el deute portuguès.

Wall Street viurà avui el dia gran de la temporada de presentació de resultats del quart trimestre del 2016, acompanyats de previsions per a aquest any. Per la passarel·la desfilaran BlackRock, JP Morgan, Bank of America i Wells Fargo. La seva perspectiva és crucial quan des de la Reserva Federal s'adopta el criteri de jutjar la política fiscal com un risc a l'alça. El dèficit pressupostari americà gairebé es va duplicar al desembre fins a arribar al 3,2% del PIB, davant el 2,5% el 2015.

Els futurs del S&P pugen un 0,10% després de deixar enrere els incidents que han portat la sortida que tindrà lloc la setmana vinent de la vella Administració Obama.