Mentre el Dow Jones mostrava perfil pla a mitja sessió, l'Ibex ha doblat la seva aposta alcista d'aquest matí en què ha pujat un 0,53%. A la nit serà quan parli Donald Trump, els discursos del qual han tingut des del primer dia una gran influència sobre Wall Street.

A l'Ibex, ha continuat l'allau de presentació de resultats amb Grifols obtenint uns guanys dels 545,5 milions d'euros el 2016, un 2,5% més. Técnicas Reunidas ha incrementat el seu benefici un 123%, fins a 192 milions, amb Ferrovial com un dels valors més alcistes. Ebro Foods també ha ampliat un 17,2% els seus resultats positius, fins a 17,2 milions d'euros.

La balança de pagaments espanyola va tenir un superàvit el desembre de 3.409 milions d'euros, el nivell més alt des del 2009, que ha anat acompanyada d'un 28% d'augment de visats d'obra nova immobiliària l'any passat.

El sentiment de confiança europeu s'ha contret el febrer pel risc polític que acompanya a les eleccions a Holanda i França. L'euro ha cotitzat a 1,0621 dòlars.

El Dow Jones ha obert amb un descens del 0,05% en espera d'escoltar Trump, que compta que un creixement més gran afavoreixi una recaptació addicional d'impostos amb el qual pagar l'increment de la despesa militar. Aquesta combinació no ha convençut d'entrada els inversors, que han vist com es reconfirmava que l'economia americana només va créixer l'1,6% el 2016. Però Trump, com recordava el parquet, sempre dóna sorpreses com la d'aprovar a la vigília un finançament més important de les universitats a les quals tradicionalment assisteixen estudiants negres. Falten unes hores per saber en què queda tot plegat.