El Nikkei ha estat a la matinada el primer a agafar la tendència i el primer a saber què passaria avui al mercat: quan s'arriba al límit et frenes en sec. Això és el que ha succeït a Europa i és en camí de repetir-se a la inexpugnable Wall Street. L'Ibex ha ballat amb dolor sobre els 9.500 punts.

Repsol, Telefónica, Endesa i Mediaset han mantingut un bon to al llarg de la jornada, però no ha estat suficient per assegurar una línia continuada.

N'hi ha prou amb dir que el Dax, o sigui la Borsa de Frankfurt, ha caigut encara que l'Estat alemany ha obtingut el 2016 un superàvit de 23.700 milions d'euros, una proesa pressupostària. A prop de les resistències les coses perden els contorns reals.

L'euro ha pujat a 1,06 dòlars després que el Bundesbank s'ha pronunciat a favor del lliure mercat i que Merkel ha mostrat una vegada més el rebuig als eurobons

A Wall Street, el Dow jones ha iniciat la jornada avançant, però l'alça s'ha anat desconfigurant progressivament. Han vist la pel·lícula de Woody Allen "Desmuntant Harry" quan l'actor Robin Williams es difumina a la pantalla? Doncs aquest és el resum avui de la borsa.