A l'Ibex poc ha durat l'alegria matutina promoguda per Trump i la seva promesa de rebaixa d'impostos. La banca ha tornat a punxar i encara que ArcelorMittal ha tingut una jornada espectacular, al tancament el color dominant era el vermell.

Wall Street ha anat amunt, com la Borsa de Tòquio a la matinada. L'anunci d'una reforma fiscal en tres o quatre setmanes que redueixi la càrrega fiscal de les empreses ha fet que el Dow Jones pugés en els primers compassos per sobre dels 20.200 punts, un 0,30% més. I això encara que la confiança del consumidor, segons la Universitat de Michigan, s'ha debilitat.

L'Eurostoxx també ha arrossegat els peus. La incertesa regnant als mercats de l'euro davant de les pròximes eleccions a Holanda i, sobretot, a França transforma ràpidament en cendra qualsevol il·lusió.

A l'Ibex, ArcelorMittal ha pujat prop d'un 9% després de mostrar uns guanys d'1,689 milions d'euros el 2016. Ha estat de lluny el valor estrella de la jornada. FCC i Grifols l'han seguit en la llunyania.

El petroli Brent s'ha apreciat per la seva part l'1,164% fins a 56,54 dòlars gràcies a l'optimisme regnant i a les bones dades d'importacions de la Xina, un mercat crucial per a aquesta indústria.

En comentaris entre inversors de l'Ibex s'ha esmentat la vaga d'estibadors pel seu impacte negatiu al sector exterior. La primera reunió entre Foment i els treballadors ha acabat sense acord. L'única bona notícia ha estat que el preu de l'electricitat baixa dilluns el 16,2% al mercat a l'engròs. Qui no es conforma és perquè no vol.