El bon temps ha acompanyat una positiva sessió borsària, que ha arrencat bé a Europa i ha continuat amb el mateix to a Wall Street. L'Ibex ha recuperat els 9.400 punts, amb el Sabadell molt fort, mentre la Reserva Federal indicava que amb una sola pujada de tipus d'interès a l'any als EUA n'hi pot haver prou.

El risc polític és avui una variable seguida amb creixent atenció i el fet que s'hagi reobert el diàleg o negociació entre els EUA i la Xina ha tranquil·litzat el mercat. Les grans incògnites van quedant enrere. Que Bullard, president de la Reserva Federal de Chicago, reduís l'amplitud de l'ajustament monetari als EUA ha mostrat el desig de relaxar tensions i deixar a les economies explotar les seves possibilitats. El Dow Jones ha pujat un 0,21% en l'obertura.

A l'Ibex, el pla del Sabadell, orientat a guanyar 800 milions d'euros el 2017 i pujar al rànquing de sector bancari retallant despeses innecessàries, ha estat premiat amb una de les alces de primera referència de l'índex. Telefónica i ArcelorMittal l'han acompanyat en les pujades.

A l'Eurostoxx, ha pujat Société Générale, malgrat que els seus beneficis han caigut un 41%. El Commerzbank no ha gaudit de la mateixa sort.

Així mateix, s'està apreciant menys pressió als mercats de deute després dels nervis de les últimes sessions. Fins i tot la rendibilitat del bo americà a 10 anys ha retrocedit al 2,68%, la qual cosa ha fet caure a l'or un 0,42%. La prima de risc espanyola ha baixat a 132 punts bàsics.

A Europa, el superàvit comercial d'Alemanya el 2016 va ascendir a 256.000 milions d'euros, gairebé la meitat del dèficit comercial dels EUA, i a l'economia americana, hi va haver una bona dada d'ocupació en reduir-se les sol·licituds de subsidis d'atur en 12.000 persones. Al tancament de l'Ibex s'ha estès la impressió d'haver viscut una sessió prometedora, que contrasta amb els advertiments de BlackRock. Ja veurem.