La caiguda del primer banc italià, Unicredit, el dia de la seva ampliació de capital, ha acabat per empènyer l'Ibex cap a un descens que ja havia iniciat tímidament al matí.

Unicredit necessita 13.000 milions d'euros per recapitalitzar-se i, i com li va passar a Monte dei Paschi, no ha aconseguit el suport dels inversors, amb la qual cosa avui l'acció ha caigut a prop d'un 5%, sotrac que ha encomanat al banc Emilia Romagna.

Tant la Reserva Federal com el BCE no volen relaxar la normativa bancària com desitjaria Trump per dinamitzar les economies. Wall Street ha obert a la baixa encapçalada pels bancs i a Europa ha succeït una cosa semblant.

A l'Ibex, gràcies a les accions de matèries primeres i minerals, com Técnicas Reunidas o Arcelormittal, l'índex general ha patit un descens que es podria qualificar de tècnic.

Però n'hi ha més. Mario Draghi ha advertit davant del Parlament Europeu que encara no és el moment de retirar els estímuls a l'economia de la zona euro. També ha dit que el BCE no manipula la divisa per guanyar competitivitat. L'euro ha retrocedit a 1,0746 dòlars.

Alhora, Netanyahu, que s'ha reunit amb Theresa May, ha proposat noves sancions a l'Iran per les seves proves de míssils balístics. L'entorn polític està enrarit. El petroli Texas ha caigut a 53,69 dòlars i l'or s'ha revaloritzat un 0,95%, fins a 1.226,75 dòlars.