L'Ibex ha continuat a la tarda amb el bon matí amb què ha obert la borsa i persegueix ara els 9.500 punts mentre l'Eurostoxx s'assenta en els 3.300. Wall Street ha continuat el ral·li arrossegant tots els altres. La recuperació del coure ha estat l'al·licient dels mercats.

L'era Trump ha començat amb molts sobresalts, però alguns s'estan tancant, com es percep a l'Àsia, on avui les borses han pujat conjuntament. Persisteixen incerteses com la que ha citat Stanley Fischer, sobre la política fiscal, però el mercat ha decidit avançar-se a si mateix. Prefereix passar-se que no pas quedar curt.

La pujada del coure -indicador principal de les matèries primeres- fins a màxims en cinc anys ha enviat el senyal que potser les borses no són les úniques a ser optimistes. L'or ha caigut un 0,49%, fins a 1.222,25 dòlars.

A Europa, Alemanya ha donat suport a la continuïtat de Grècia en l'euro malgrat que Christine Lagarde, directora gerent de l'FMI, indiqués que a cap país no se li ha de concedir un tracte especial.

A l'Ibex, ArcelorMittal ha pujat més d'un 5%, però aquesta vegada ha anat acompanyat d'uns bancs que s'estaven quedant molt endarrerits. Standard & Poor's ha millorat la nota del BPI, ara controlat per Caixabank.

Repsol, Gas Natural, Sacy, IAG i d'altres s'han sumat al carro d'unes pujades que semblen prometre continuïtat. El Wall Street Journal preveu que la cinquena setmana en el poder de Trump pot portar un avenç pronunciat a la borsa. Ja ho veurem. Aquesta setmana parla Janet Yellen, presidenta de la Fed, i segurament mostrarà reserves.